ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

0 Επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον ο «Προκόπης»

Ο λύκος είχε βρεθεί το καλοκαίρι σε πολύ άσχημη κατάσταση

Την πρώτη στην Ελλάδα επανένταξη λύκου στο φυσικό του περιβάλλον πραγματοποίησε η περιβαλλοντική εταιρεία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος «Αρκτούρος» σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Ο Προκόπης, όπως ονομάστηκε ο λύκος, είχε βρεθεί το καλοκαίρι σε πολύ άσχημη κατάσταση στην περιοχή της Κερκίνης, καθώς παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση, ενώ ύστερα από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).

Μεταφέρθηκε για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, στο Αετό Φλώρινας και ύστερα από 4 μήνες, επέστρεψε στο περιβάλλον υγιέστατος αφού τόσο η όρασή του όσο και το τρίχωμά του, αποκαταστάθηκαν και έχει αποκτήσει και πάλι φυσιολογικό βάρος και δύναμη.

Σημειώνεται ότι ο «Αρκτούρος» διατηρεί το Καταφύγιο του Λύκου, όπου σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται 9 πρώην αιχμάλωτοι λύκοι που θα ζήσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους, καθώς δεν είναι δυνατή η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον.

«Για τον Προκόπη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού δεν ήταν ένα ζώο σε αιχμαλωσία» εξηγεί η Βάσω Πετρίδου από την οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...