ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

0 Το Πουέρτο Ρίκο 51η πολιτεία των ΗΠΑ;

Πουέρτο Ρίκο το 51 αστεράκι στην αστερόεσσα;
Η πλειοψηφία των πολιτών του Πουέρτο Ρίκο επιθυμεί την ένταξη του νησιού στις ΗΠΑ ως 51η πολιτεία, σύμφωνα με το αποτέλεσμα ενός μη δεσμευτικού δημοψηφίσματος που διεξάχθηκε στη νησιωτική χώρα. 
Συγκεκριμένα, το 54% του εκλογικού σώματος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της σχέσης του Πουέρτο Ρίκο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το 61% εξ αυτών να υποστηρίζει το ενδεχόμενο ένταξης..
στις ΗΠΑ. Υπό το υφιστάμενο καθεστώς, το Πουέρτο Ρίκο λογίζεται ως αυτοδιοικούμενη περιοχή (territory) των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πολίτες του κατέχουν διαβατήρια Ηνωμένων Πολιτειών και χρησιμοποιούν ως νόμισμα το δολάριο. Παρά ταύτα, δεν εκλέγουν αντιπροσώπους στην αμερικανική Γερουσία, ενώ ο εκπρόσωπός τους στο Κογκρέσο δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Παράλληλα, οι πολίτες του νησιού εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής ομοσπονδιακών φόρων προς την Ουάσιγκτον. Τυχόν αίτημα του Πουέρτο Ρίκο για ένταξη στις ΗΠΑ θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο, ο επανεκλεγμένος πλέον κ. Ομπάμα έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να αντιταχθεί στο ενδεχόμενο ένωσης της νησιωτικής χώρας με τις ΗΠΑ. Σημειώνεται πως το Πουέρτο Ρίκο έχει πληγεί άσχημα από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το χρέος του ανέρχεται στα 68 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ανεργία υπερβαίνει το 13%.
 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...