ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

0 Ξεχάστε την ηλικία σας: ένας οδηγός νεότητας με 7 βήματα

Μπορεί να μην έχετε καμία διάθεση να γυρίστε το χρόνο πίσω και να ξαναγίνετε 20 χρονών, αλλά παραδεχτείτε το, δεν θα θέλατε τουλάχιστον να αισθάνεστε τόσο; Η ενέργεια, η ιδέα ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα, ότι ο κόσμος όλος σας ανήκει, χωρίς φόβο και με τεράστιο πάθος και φυσικά ο...μεταβολικός ρυθμός του σώματος δημιουργούν μία ευχάριστη νοσταλγία.
Μην πτοείστε όμως ότι τα νιάτα αποτελούν πλέον μία ουτοπία, γιατί όπως λένε πρόσφατες έρευνες, όχι μόνο είναι εφικτό να αποκτήσετε ξανά τη ζωντάνια των 20αρηδων αλλά επιβάλλεται κιόλας, προκειμένου να έχετε μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ακολουθήστε τον παρακάτω «οδηγό νεότητας» και βγάλτε το χρόνο…ψεύτη.

1. Ύπνε που τρέφεις το παιδί...
Η γνωστή παροιμία είναι απολύτως ακριβής. Ο ύπνος όντως τρέφει τον οργανισμό και μάλιστα μόνο εκείνες τις ώρες μπορεί το σώμα να ηρεμήσει απόλυτα και να επαναφορτίσει τις δυνάμεις του. Ο ύπνος είναι βασική ...αρχή αν θέλετε να αποκτήσετε πιο ζωντανό σώμα και εγκέφαλο. Προσπαθήστε για έξι συνεχόμενες εβδομάδες να αφιερώνετε ένα πλήρες οκτάωρο στον ύπνο, και θα δείτε το δέρμα και τη διάθεσή σας να...ξανανιώνει.


2. Αναζωογονητική τροφή
Ξεκινήστε κάθε γεύμα σας με ένα φρούτο ή ένα λαχανικό, το οποίο θα συνοδεύετε με ένα ποτήρι νερό. Με τον τρόπο αυτό «γεμίζετε» τον οργανισμό σας με τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά, που περιλαμβάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία θα σας κάνουν να νιώσετε ανανεωμένοι και πλήρεις σε ενέργεια. Και αν σκέφτεστε ότι πρέπει να ξεχάσετε το επιδόρπιο, σας έχουμε πολύ καλά νέα: αν το 90% της διατροφής σας αποτελείται από υγιεινές επιλογές, μπορείτε το υπόλοιπο...10% να το αφιερώσετε στα αγαπημένα σας «απαγορευμένα» επιδόρπια. Ακριβώς όπως κάνατε, όταν ήσασταν παιδιά, δηλαδή.


3. Ασκηθείτε με ενέργεια
Το σωστό είδος της προπόνησης με βάρη ειδικά, ενισχύει τη μυϊκή δύναμη του οργανισμού και σας ετοιμάζει ώστε να αισθάνεστε 10, 20, ακόμη και 30 χρόνια νεότεροι. Αυτό που συμβαίνει όταν προπονήστε με βάρη είναι ότι οι συγκεκριμένες ασκήσεις προκαλούν μικρορήξεις στους μύες, γεγονός που οδηγεί το σώμα σας να παράγει πυκνότερες και δυνατότερες μυϊκές ίνες. Ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τους μυς σας, το σώμα σας είναι λιγότερο ευάλωτο σε τραυματισμούς και χτίζετε παράλληλα την αντοχή σας.

4. Ματαιότης, ματαιοτήτων
Η αλήθεια είναι ότι είναι επιτρεπτό να γίνετε ματαιόδοξοι, αλλά με μέτρο. Εξάλλου η αιώνια νεότητα το επιβάλλει. Μην υποτιμάτε τη δύναμη του να φροντίζετε τον εαυτό σας, γιατί αυτό είναι που θα σας προσφέρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θυμηθείτε βέβαια ότι υπάρχει διαφορά από το να λειτουργείτε παράλογα και απλά να κανακεύετε τον εαυτό σας.


5. Ανακατέψτε τη σειρά
Έστω και αν φροντίσετε τον εαυτό σας, γυμναστείτε και φάτε σωστά πρέπει να το κάνετε ανακατεμένα. Αν η διαδικασία για να αισθανθείτε νεότεροι, φτάσει σε σημείο ρουτίνας, τότε τα αποτελέσματα θα είναι τα ακριβώς αντίθετα. Παίξτε με την καθημερινότητά σας και αφήστε τον εγκέφαλό σας να κατακτήσει την πρωτοτυπία που τόσο ποθεί. Για να αισθανθείτε νεότεροι πρέπει να προκαλείτε τον εαυτό σας και να τον εξιτάρετε να δοκιμάζει νέα πράγματα.


6. Εκτονωθείτε μουσικά
Η νοσταλγία είναι χαρακτηριστικό των ατόμων μεγάλης ηλικίας και επειδή σκοπός αυτού του «οδηγού νεότητας» είναι το ακριβώς αντίθετο, βάλτε δυνατά τη μουσική, που ακούγατε όταν ήσασταν νέοι και απολαύστε τη χορεύοντας και τραγουδώντας, αντί απλά να αναπολείτε... περασμένα μεγαλεία. Μάλιστα έρευνα του πανεπιστήμιου του Harvard, έδειξε ότι άτομα που έζησαν την εμπειρία ενός περιβάλλοντος, που θύμιζε τα νεανικά τους χρόνια (με ταινίες, μουσική και ενθύμια του παρελθόντος) παρουσίασαν τεράστια βελτίωση στη μνήμη, στα επίπεδα ευτυχίας και γενικότερα στο σύνολο της υγείας τους.


7. Πείτε ναι
Είναι λογικό όσο μεγαλώνει κάποιος να γίνεται και πιο κακόκεφος. Οι απογοητεύσεις της ζωής του (από εργασία, μέχρι προσωπική ζωή και άλλα που δυσκολεύεται κανείς συνήθως να παραδεχτεί) στοιβάζονται μέσα του ως δυσάρεστες εμπειρίες. Γι αυτό και το τελικό βήμα για να αισθανθείτε και πάλι νέοι, είναι να προσπαθήσετε να αποβάλλετε αυτή τη δυσαρέσκεια και να γίνετε πιο θετικοί. Πείτε ναι, και να το εννοείτε, σε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σκεφτόσασταν καν. Ο σκοπός δεν είναι να αρνηθείτε τις δυσάρεστες καταστάσεις αλλά να επικεντρωθείτε σε αυτές που είναι πιο ευχάριστες.
Καλλιεργήστε μέσα σας την αίσθηση της αισιοδοξίας και θα παρατηρήσετε ότι τα καταφέρατε. Καλώς...επιστρέψατε στα 20 plus.

http://www.clickatlife.gr 

http://xsefoto.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...