ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

0 Mexcaltitan, η «Βενετία του Μεξικού»

Mexcaltitan, η "Βενετία του Μεξικού"Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Mexcaltitan μοιάζει με όλα τα άλλα νησιά που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Όταν όμως έρχεται η περίοδος των βροχών, οι δρόμοι πλημμυρίζουν και οι ντόπιοι θα πρέπει να πάρουν βάρκες για να πάνε στα σπίτια τους. Ίσως για αυτό το νησί Mexcaltitan είναι γνωστό και ως η «Βενετία του Μεξικού». Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι κάποτε ήταν η  γενέτειρα των Αζτέκων.
 Όσο για το παράξενο σχήμα του.. Από πάνω μοιάζει με ένα Χ μέσα σε ένα κύκλο, Έχει μόλις 396 μέτρα διάμετρο και πέντε κεντρικούς δρόμους. Βρίσκεται περίπου 25 μίλια από το Σαντιάγο Ixcuilntla στην μεξικανική πολιτεία Nayarit. Στο μικρό νησί ζουν σήμερα λίγο περισσότεροι από 800 άνθρωποι.


Το Mexcaltitan προωθείται πολύ από την κυβέρνηση του Μεξικού ως ένα «μαγικό μέρος» που πρέπει να επισκεφτείς. Μάλλον οι Μεξικανοί κάνουν καλά την δουλειά τους γιατί το νησί έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέρος για τους τουρίστες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των βροχών. Οι περισσότεροι κάτοικοι εργάζονται στην αλιεία της γαρίδας και οι υπόλοιποι κατασκευάζουν χειροτεχνήματα από δέντρα για τους τουρίστες.

Τα πεζοδρόμια στο νησί είναι 60 εκατοστά έως 1,5 μέτρο ψηλότερα από τους δρόμους έτσι ώστε να παραμείνουν πάνω από το επίπεδο του νερού όταν έρθουν οι  πλημμύρες ενώ στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Museo del Origen, που περιλαμβάνει αντικείμενα από την ιστορία και τον πολιτισμό των Αζτέκων.
Mexcaltitan, η "Βενετία του Μεξικού"

Mexcaltitan, η "Βενετία του Μεξικού"

Mexcaltitan, η "Βενετία του Μεξικού"

Mexcaltitan, η "Βενετία του Μεξικού"

Mexcaltitan, η "Βενετία του Μεξικού"

http://www.dinfo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...