ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

0 Οι γιατροί δίνουν τι δική τους μάχη σε ένα νοσοκομείο της Συρίας

Εικόνες από το μοναδικό νοσοκομείο που λειτουργεί πλέον στο Χαλέπι. Σκηνές από δεκάδες τραυματίες που καταφθάνουν, με τους συγγενείς τους που τους κρατούν στα χέρια ή στις αγκαλιές τους με κραυγές απόγνωσης να ζητούν βοήθεια.

«Οι τραυματίες είναι μικρά παιδιά που έχουν χτυπηθεί από θραύσματα όλμων και βομβών» (AP Photo/Manu Brabo)

Κάποιοι από τους τραυματίες είναι αντάρτες που έχουν δεχτεί πυρά. Σφίγγουν τα δόντια και με την βοήθεια των συντρόφων τους που τους εμψυχώνουν προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή.
Κάποιες άλλες φορές οι τραυματίες είναι μικρά παιδιά που έχουν χτυπηθεί από θραύσματα όλμων και βομβών και ουρλιάζουν από τον πόνο.
Όσοι πεθαίνουν, αφήνονται στον διάδρομο για να τους παραλάβουν αργότερα οι συγγενείς τους.
Είναι εικόνες και σκηνές όπως τις κατέγραψαν ξένοι δημοσιογράφοι που για 24ώρες έμειναν σε ένα από τα νοσοκομεία της πόλης για να μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο την κόλαση του πολέμου στη Συρία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες μιας ομάδας γιατρών να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Οι μάχες στο Χαλέπι είναι πλέον μια καθημερινή ρουτίνα. Ένας καταιγισμός όλμων και εκρήξεις από τους βομβαρδισμούς σημειώνονται στην πόλη κάθε 15 λεπτά. Μετά...ένα ανθρώπινο ποτάμι από τραυματίες κατακλύζει το νοσοκομείο.


«Ένας καταιγισμός εκρήξεων σημειώνονται στην πόλη κάθε 15 λεπτά»(AP Photo/Manu Brabo)
Οι γιατροί προσπαθούν να βοηθήσουν τους τραυματίες ανάμεσα στις...κραυγές πόνου και το κλάμα παιδιών, ανάμεσα σε προσευχές και συνθήματα ανταρτών που εκφράζουν την πίστη τους στο Ισλάμ και τον αγώνα τους. Και ανάμεσα στο βουβό κλάμα όσων πενθούν για τους συγγενείς ή των συμπολεμιστών τους που δεν τα κατάφεραν.

Όλα αυτά σημειώνονται σε έναν χώρο που κάποτε ήταν ιδιωτικό νοσοκομείο και ανήκε σε έναν επιχειρηματία, στενό συνεργάτη του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος, μια ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους της αποκλεισμένης πόλης.
Το επταώροφο κτίριο βρίσκεται 500 μέτρα από την πρώτη γραμμή. Τα γειτονικά κτίρια είναι κατεστραμμένα από τους βομβαρδισμούς. Το ίδιο το νοσοκομείο έχει χτυπηθεί από έξι βόμβες που αχρήστευσαν τους 4 πάνω ορόφους του.

«Πρέπει να διαλέγουμε ανάμεσα σε ένα παιδί που έχει 10% πιθανότητα να ζήσει και έναν ενήλικα που έχει 25% πιθανότητες.» (AP Photo/Manu Brabo)

Το ιατρικό προσωπικό αποτελείται από επτά γιατρούς και δυο νοσοκόμες που κάθε μέρα φροντίζουν 100-200 ανθρώπους και όπως δηλώνουν αναγκάζονται να κάνουν μια...επιλογή που δύσκολα μπορεί κάποιος να το πιστέψει.
«Πρέπει να διαλέγουμε ανάμεσα σε ένα παιδί που έχει 10% πιθανότητες να ζήσει και έναν ενήλικα που έχει 25% πιθανότητες.»

Και η δική τους κραυγή απόγνωσης μέσα σε μια σύντομη φράση.
«Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε ποτέ να έχουμε φυσιολογικές ζωές. Θα έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες όπως όλοι οι άνθρωποι, ή θα ζούμε για πάντα με το φόβο;...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...