ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

0 Bicymple: Άλλη αντίληψη για το ποδήλατο

Ένα concept διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο και το οποίο, κατά το σχεδιαστή του Josh Bechtel, απλουστεύει τη μορφή του ποδηλάτου.

Διαθέτει δύο πιρούνια ανάρτησης και πεντάλ που είναι συνδεδεμένα κατευθείαν στον πίσω τροχό και με την αφαίρεση της αλυσίδας ο αριθμός των κινούμενων τμημάτων μειώνεται, κάνοντας πιο «αφαιρετικό» συνολικά το σχεδιασμό. Έτσι, ίσως θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει καλύτερα και ως «διπλό μονόκυκλο».
Το πλαίσιο του, που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, περιορίζεται σε δύο μόλις μπάρες μεταξύ των τροχών, με τα «πιρούνια» να κάθονται διαγώνια, ώστε να υπάρχει μόνο ένα μικρό κενό ανάμεσα στους δύο τροχούς που έχουν διάμετρο 29 εκατοστά.
Επιπλέον, χάρη σε αυτού του τύπου τη σχεδίαση, έχεις τη δυνατότητα να το οδηγήσεις ακόμη και με τις δύο ρόδες πλάι-πλάι (αυτή η δυνατότητα βέβαια να σημειώσουμε ότι ενεργοποιείται μόνο «ξεκλειδώνοντας» το ειδικό mode).

Για το δημιουργό του είναι ιδιαίτερα άνετο, εύκολο στην οδήγηση και πολύ απλό στη συντήρησή του. O Bechtel δεν ξεχνάει φυσικά να αναφέρει ότι το concept του «ανταποκρίνεται» καλύτερα στους ρυθμούς ζωής της πόλης ενώ μπορεί να αποθηκευτεί με μεγαλύτερη ευκολία σε διαμερίσματα.

Χάρη στον «συμπαγή» σχεδιασμό του το ποδήλατο μπορεί να αποθηκευτεί απροβλημάτιστα ακόμη και στους πιο στενούς χώρους και να συμπιεστεί σε κλιμακοστάσια, διαδρόμους, εξόδους κινδύνου ή γωνίες.

Προς το παρόν, βρίσκεται σε «prototype» μορφή, ο σχεδιαστής του όμως ελπίζει ότι συντομα θα βγει σε μαζική παραγωγή.
 

- Περιπλανώμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...