ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

0 Τι βλέπουμε όταν πέφτουμε από ύψος 39 km

O Felix Baumgartner (Μπάουμγκαρτνερ), ανέβηκε με αερόστατο ήλιου σε ύψος 39 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Nέου Μεξικού και πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση διάρκειας εννέα περίπου λεπτών, η οποία βιντεοσκοπήθηκε από κάμερες στη στολή του, από αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους, διάρκειας και ταχύτητας σε ελεύθερη πτώση…

Η ανάλυση των δεδομένων τηλεμετρίας δείχνει ότι η μέγιστη ταχύτητα του Μπάουμγκαρτνερ έφτασε τα 1.343 χιλιόμετρα την ώρα, περίπου 1,24 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου στο ύψος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο αλεξιπτωτιστής.

Στην ερώτηση “τι βλέπει κανείς όταν πέφτει από ύψος 39000 μέτρα;” …. απαντάει το εντυπωσιακό βίντεο από την κάμερα που είχε πάνω του ο Felix Baumgartner κατά τη διάρκεια της πτώσης του:

Δείτε το βίντεο εδώ

Μια “περίληψη” της συνολικής προσπάθεςιας βλέπουμε στο βίντεο εδώ

 http://logioshermes.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...