ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

0 Θεσσαλονίκη | Μειώνονται τα δημοτικά τέλη για το 2013


Στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τις κατοικίες και κατά 6% για τις επιχειρήσεις προχωρά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, στο πλαίσιο προσπάθειας να ανακουφιστούν ιδιώτες και επιχειρηματίες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν και Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, με αφορμή το σχέδιο προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013.


Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι απαλλάσσονται πλήρως από τα δημοτικά τέλη όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έργα του μετρό ενώ κατά 50% μειώνονται τα τέλη για τους άπορους.


«Έχουμε ένα σφιχτό συντηρητικό προϋπολογισμό ενώ το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί επίτευγμα. Κάναμε καλύτερη διαχείριση πόρων, καλύτερη διαχείριση ικανοτήτων του δήμου, αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα, παίρνουμε χρήματα από τα υπουργεία» δήλωσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του ο κ. Καπόν τόνισε: «σκοπός μας είναι όχι να πάρουμε καινούρια δάνεια αλλά να αποπληρώνουμε τις υποχρεώσεις του δήμου».

Ο κ. Κουράκης, ανακοινώνοντας το τεχνικό πρόγραμμα για το 2013 είπε ότι είναι μεγαλύτερο κατά 44% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (από 28.386.000 ευρώ που ήταν το 2012 θα είναι 40.949.000 ευρώ για το 2013). Όπως είπε, στο ποσό αυτό δεν έχουν προστεθεί έργα που είναι σε αναμονή και δεν έχουν εγκριθεί ακόμη.

Σημειώνεται ότι τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το τεχνικό πρόγραμμα θα συζητηθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.
http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...