ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

1 Ποιος κρύβεται πίσω από τον Sam Bacile;


Η αντι-ισλαμική ταινία που ερεθίζει αυτές τις ημέρες τον αραβικό κόσμο γυρίστηκε με τον τίτλο «Πολεμιστές της Ερήμου, Desert Warriors» κοντά στο Λος Άντζελες, από μια χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση, από έναν κόπτη καταδικασμένο για απάτη και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, από έναν σκηνοθέτη πορνογραφικών ταινίων. 

Η ταινία γυρίστηκε το 2011 στην πόλη Duarte, 45 χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες, σε συνεργασία με τον κόπτη (χριστιανοί της Αιγύπτου) Nakoula Basseley Nakoula, 55 χρονών, ο οποίος ζει στη Cerritos, 40 χλμ. νότια του Λος Άντζελες. Ο Nakoula Basseley καταδικάστηκε το 2009 για τραπεζική απάτη, είναι επί του παρόντος υπό ποινική έρευνα για την παραβίαση των συνθηκών της υπό περιορισμού ελευθερίας του, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές την Παρασκευή...



«Η υπόθεση είναι υπό αναθεώρηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Ουάσιγκτον.
Η ταινία σκηνοθετήθηκε φαινομενικά από τον Alan Roberts, 65χρονών, έναν παραγωγό πορνογραφικών ταινιών και ταινιών δράσης με χαμηλούς προϋπολογισμούς όπως η «Young Lady Chatterley ΙΙ» ή η «Karate Cop» , αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Gawker .
Σύμφωνα με τη Gawker, η οποία μίλησε με μέλη του πληρώματος γυρίσματος της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων, Innocence of Muslims», οι ηθοποιοί ισχυρίζονται ότι έχουν εξαπατηθεί, πιστεύοντας ότι συμμετείχαν σε ταινία επικής φαντασίας, για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ότι μια μεταγλώττιση είχε μετατρέψει τα λόγια τους σε αντι-μουσουλμανική προπαγάνδα.

Αρχικά, οι βασικοί ρόλοι που ανατέθηκαν από τον Alan Roberts στους ηθοποιούς ονομάζοντανΓιώργος, Κονταλίζα και Χίλαρι, αλλά η τελική εκδοχή του σεναρίου ερμηνεύτηκε με τον προφήτη Μωάμεθ και άλλες προσωπικότητες του Κορανιού.

Η ταινία στη συνέχεια προωθήθηκε από δεξιούς αντι-Μουσουλμάνους Ευαγγελικούς Κόπτες Χριστιανούς, όπως τον Morris Sadek, Αιγυπτιο-αμερικανός και τον πάστορα της Φλόριντας Τέρι Τζόουνς, που είναι γνωστός για το δημόσιο κάψιμο αντίτυπων του Κορανίου.

Ο χριστιανός αντι-μουσουλμανικός ακτιβιστής Steve Klein, ένας από τους σύμβουλους της ταινίας, είναι ένας από τους λίγους που έχει αναγνωρίσει δημόσια την συνεργασία του για τη ταινία, σε μια συνέντευξη με το γαλλικό πρακτορείο AFP. Την Τετάρτη, αρνήθηκε τη συμμετοχή του Ισραήλ στην παραγωγή και διαβεβαίωσε ότι ο συγγραφέας της ταινίας «Sam Bacile» - αναγνώρισε ότι είναι παρατσούκλι- ήταν σοκαρισμένος από το θάνατο του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο προξενείο στη Βεγγάζη.
Ο «Sam Bacile», επιβεβαιώνοντας ότι ήταν Ισραηλινός, είχε διαβεβαιώσει τη Τρίτη ότι ήταν ο συγγραφέας της ταινίας σε συνέντευξή του στο Wall Street Journal.
Ο Nakoula Basseley αναγνώρισε επίσης τη συνεργασία του ως παραγωγός της ταινίας, ενώ δήλωνε την Παρασκευή στον αμερικανο-αραβικό ραδιόφωνο Radio Sawa ότι δεν λυπόταν για τη ταινία «Όχι, δεν το μετανιώνω. Είμαι λυπημένος με τον θάνατο του Πρέσβη (των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη), αλλά δεν μετανιώνω που έκανα αυτή τη ταινία».

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα των οποίων το AFP έλαβε αντίγραφα, καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλακή το 2010 για τραπεζική απάτη.

Το σπίτι του Nakoula Basseley είναι υπό αστυνομική επιτήρηση από την Τρίτη και περιβάλλεται από δημοσιογράφους. Παρά τις βίαιες αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις που προκάλεσε η ταινία στον κόσμο, απολαμβάνει την προστασία του Συντάγματος και της πρώτης τροποποίησής του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, που απαγορεύει τις δίωξεις για υβριστικές ή δυσφημιστικές δηλώσεις.

Η άδεια για την παραγωγή της ταινίας εκδόθηκε στο όνομα της Media for Christ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος των LA Films, το γραφείο που παρέχει αυτές τις άδειες. Ο πρόεδρος αυτού του συλλόγου, αφιερωμένου στο «να λάμψει το φως του Ιησού» στον κόσμο, είναι ο Αιγύπτιος κοπτικής θρησκείας Joseph Nassralla Abdelmasih.

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέα του δήμου Duarte, η Karen Herrera, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Media for Christ είχε την έδρα της στην πόλη, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε γύρισμα ταινίας σε αυτό το μέρος με άδεια σε αυτό το όνομα.
«Το μόνο έγγραφο που εκδόθηκε από το δήμο σχετικά με τη Media for Christ είναι ένα πιστοποιητικό συμμετοχής του Duarte από το 2006. Αλλά καμία άδεια για ταινία», είπε. «Για να πυροβολήσουν σε εξωτερικούς χώρους, θα έπρεπε να είχαν πάρει έγκριση. Δεν έχει ζητηθεί καμία άδεια γυρίσματος», επανέλαβε.

Η ιστοσελίδα και η σελίδα στο Facebook της οργάνωσης, που υπήρχαν ακόμα την Παρασκευή το πρωί, εξαφανίστηκαν το μεσημέρι, σημείωσε το AFP.
Αστυνομικοί του δήμου Duarte δήλωσαν ότι θα οργανωθούν «περιπολίες» γύρω από τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, γεγονός που αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ο εκπρόσωπος της δημαρχίας που ρωτήθηκε από το AFP.

Η ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων, Innocence of Muslims», ερασιτεχνική παραγωγή χαμηλού προϋπολογισμού, προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες και μια δεκάδα θανάτους στον μουσουλμανικό κόσμο. Διεκδικεί μια περιγραφή της ζωής του Προφήτη Μωάμεθ, και αγγίζει μεταξύ άλλων θέματα όπως την ομοφυλοφιλία και τη παιδεραστία.


Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ποίος έστησε την κόκκινη προβειά? Ποιός άφησε να γίνει το Περλ Χάρμπορ?Ποίος σχεδιασε την 11/9? Ποιανού η ιστορία είναι γεμάτη μόνο με προβοκάτσια?
    Τι κάνει νιάου νιάου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...