ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

0 10 συναρπαστικές προβλέψεις για τα ταξίδια του μέλλοντος!

perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια! Θα δούμε άραγε στο μέλλον ανελκυστήρες που πηγαίνουν στο διάστημα, πτήσεις όπου απαγορεύονται τα παιδιά και ιπτάμενα αυτοκίνητα ή όλα αυτά θα μείνουν στη σφαίρα της φαντασίας και των κινηματογραφικών ταινιών;

Όταν ο Karl Friedrich Benz -ο «πατέρας» του αυτοκινήτου»- παρακολουθούσε το πρώτο από τα αυτοκίνητά του να συναρμολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να προβλέψει την Bugatti Veyron, το 2θέσιο σπορ υπεραυτοκίνητο (supercar) υψηλών επιδόσεων. Έτσι και σήμερα, πολλές προβλέψεις για το μέλλον στα ταξίδια, μπορεί να φαίνονται αστείες και υπερβολικές ή τουλάχιστον να αγνοούνται από πολλούς. Ακόμη κι αν σας μοιάζουν απίστευτες τώρα, ακολουθούν μερικές προβλέψεις που έχουν γίνει από τους ειδικούς, σχετικά με το μέλλον του ταξιδιού.

1. Τα τρένα Maglev θα αντικαταστήσουν τα αεροπορικά ταξίδια

Πιθανότητα: 99%
Το Maglev είναι ένα γιαπωνέζικο τρένο μαγνητικής αιώρησης που κινείται με ταχύτητα που ξεπερνά τα 500χλμ./ώρα, αιωρούμενο λίγο πάνω από τις ράγες του, με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων. Έχει προβλεφθεί ότι αυτό το μέσο μπορεί τελικά να ξεπεράσει το αεροπλάνο ως νούμερο 1 επιλογή μετακίνησης.2. Τα διαβατήρια θα περάσουν στο παρελθόν
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 80%
Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η φράση «μπορώ να δω το διαβατήριό σας, παρακαλώ;» είναι πολύ πιθανό να είναι αποτελεί σύντομα παρελθόν. Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιπ και τα βιομετρικά συστήματα αποθήκευσης δεδομένων θα μπορούσαν να καταστήσουν τα συμβατικά ταξιδιωτικά έγγραφα άχρηστα.

3. Το διάστημα θα γίνει προορισμός διακοπών
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 70%
Για τους πλούσιους, ένα ταξίδι στο διάστημα είναι ήδη εφικτό. Ο Ιταλο-Αμερικανός μεγιστάνας Dennis Tito έγινε ο πρώτος «διαστημικός τουρίστας», καταβάλλοντας 20 εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψει μαζί με τη ρωσική αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2001. Τώρα, εταιρείες όπως οι Virgin Galactic, XCOR Aerospace και Space Adventures δίνουν την ευκαιρία και σε άλλους επίδοξους τουρίστες να ταξιδέψουν στο διάστημα.

4. Τα αεροσκάφη θα ταξιδεύουν χωρίς χειριστή
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 60%
Πιθανόν να έχετε ακούσει για μη επανδρωμένα τρένα… αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη; Ακούγεται σαν τρέλα, αλλά είναι ακριβώς αυτό που υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές ότι θα συμβεί σε 50 χρόνια. Ισχυρίζονται ότι όταν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα γίνουν ευρέως διαδεδομένα, οι πολιτικές πτήσεις χωρίς χειριστές θα γίνουν πραγματικότητα.

5. Θα υπάρχει ξενοδοχείο στο διάστημα
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 50%
Εάν είστε από εκείνους που θα ταξιδέψουν στο διάστημα, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε ένα ξενοδοχείο, έτσι δεν είναι; Η ρωσική Orbital Technologies ( http://orbitaltechnologies.ru/) ισχυρίζεται ότι θα κατασκευάσει ένα διαστημικό ξενοδοχείο ή «Εμπορικό Διαστημικό Σταθμό», η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2016, το οποίο θα φιλοξενεί μόνο μέχρι επτά άτομα ταυτόχρονα και δεν θα έχει… ντουζιέρες!
6. Τα αεροσκάφη θα έχουν διάφανες ατράκτους
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 40%
Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, περιττό και λίγο τρομακτικό, αλλά η Airbus πέρυσι έδειξε πώς σχεδιάζει το αεροπλάνο του 2050. Τα σχέδια περιλαμβάνουν διάφανο το ανώτερο τμήμα της ατράκτου, τεχνολογία «holographic» για παιχνίδια και ιδιαίτερα καθίσματα.
7. Θα υπάρχουν ιπτάμενα αυτοκίνητα
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 40%
Οι δρόμοι στη Γη θα μετατραπούν σε εναέριους; Αυτό ισχυρίζεται η αμερικανική εταιρεία Terrafugia ( www.terrafugia.com/ ), βασιζόμενη στο προϊόν Transition, ένα διπλής χρήσης εναέριο όχημα- αεροπλάνο που κοστίζει 279.000 δολάρια. Η πρώτη παράδοση του οχήματος σε πελάτη, αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2012, αναφέρει η ιστοσελίδα της Terrafugia.
8. Ανελκυστήρες στο διάστημα
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 30%
Ένα λεπτό «συμβίωσης» μέσα στο ασανσέρ του γραφείου σας με το αφεντικό σας σάς φαίνεται οδυνηρό; Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι 36.000 χιλιομέτρων, για μία εβδομάδα με ένα διαστημικό ασανσέρ; Αυτό ισχυρίζεται πως θα κάνει η γιαπωνέζικη εταιρεία Obayashi Corporation ( www.obayashi.co.jp/english/ ) το 2050. Ο ανελκυστήρας θα μεταφέρει έως 30 άτομα στο ένα δέκατο της διαδρομής προς το φεγγάρι, θα ταξιδεύει με 200 χλμ. την ώρα και θα περιλαμβάνει μια πλατφόρμα για να θαυμάζει κανείς τη θέα.
9. Πτήσεις όπου θα απαγορεύονται τα παιδιά
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 20%
Οι Malaysian Airlines ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι απαγορεύουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών από ένα τμήμα του στόλου της των A380. Τα παράπονα των επιβατών για τη γκρίνια και τις φωνές των μικρών ταξιδιωτών οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία είχε απαγορεύσει νωρίτερα τα βρέφη από την First Class στα 747-400. Οι ειδικοί δεν συμμερίζονται αυτή την πρακτική, οπότε το θέμα ίσως να μην προχωρήσει ή να υπάρχουν και οι 2 επιλογές.

10. Τα αεροσκάφη θα τροφοδοτούνται από ανακυκλωμένο μαγειρικό λάδι
perierga.gr - 10 μελλοντικές προβλέψεις για τα ταξίδια!
Πιθανότητα: 10%
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα «στοιχειώνουν «τα αεροπορικά ταξίδια, οπότε η ανάγκη για οικολογικές λύσεις είναι επιτακτική. Μία από τις προτάσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι η χρησιμοποίηση μαγειρικού λαδιού αντί του καυσίμου. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες όπως οι Etihad, Lufthansa και KLM πραγματοποιούν πτήσεις που λειτουργούν χρησιμοποιώντας ένα μείγμα συμβατικών καυσίμων και «βιοκαυασίμων». Όμως, υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια.
πηγή: clickatlife.gr

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...