ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

0 Glaucus: Ένα θαλάσσιο μαλάκιο… κόσμημα !!! (video)

Ο «δράκος της θάλασσας», όπως είναι περισσότερο γνωστό το μαλάκιο Glaucus atlanticus, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαλάσσια όχι μόνο εξαιτίας της παράξενης εμφάνισής του αλλά κυρίως λόγω των παράδοξων λειτουργιών του.

Ζει στα τροπικά νερά του πλανήτη, στις ακτές της Αφρικής και της Αυστραλίας, αλλά και στις ευρωπαϊκές ακτές. 

Το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 3 εκατοστά και διακρίνεται για τις απίθανες μπλε αποχρώσεις που έχει στο σώμα του αλλά και για το σχήμα του, που θυμίζει περίτεχνο κόσμημα.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το γεγονός ότι δεν κολυμπάει στα νερά αλλά μετακινείται στην επιφάνεια της θάλασσας με τη βοήθεια ενός σάκου που περιέχει αέριο, ο οποίος λειτουργεί… προωθητικά στην κίνηση του Glaucus atlanticus στον ωκεανό.
 
Παραδόξως, αυτό το μικροσκοπικό μαλάκιο τρέφεται με επικίνδυνους, δηλητηριώδεις οργανισμούς με σκοπό να «κλέψει» το δηλητήριό τους, το οποίο στη συνέχεια αποθηκεύει στο σώμα του και το χρησιμοποιεί ως μηχανισμό άμυνας.
Με ιδιαίτερες λειτουργίες και εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Glaucus atlanticus δεν μπορεί παρά να εμπνεύσει τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για το φυσικό κόσμο. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις δίπλα σου!

http://perierga.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...