ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

4 Γερμανία: «Όποιος Καθολικός πιστός δεν πληρώνει τον εκκλησιαστικό φόρο, δεν θα κοινωνεί και δεν θα κηδεύεται θρησκευτικά».


Σχόλιο:Η επιβολή τέτοιου είδους κυρώσεων δεν συνάδει σε χριστιανική συμπεριφορά. Η λογική του δούναι και λαβείν δεν αρμόζει σε «πνευματικούς» ανθρώπους.

Οι επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία είναι έτοιμοι να προβούν σε επιβολή αυστηρών κυρώσεων αυστηρά μέτρα για όσους πιστούς δεν πληρώνουν τον ειδικό εκκλησιαστικό φόρο.

Εν προκειμένω, οι επίσκοποι της Παπικής Εκκλησίας, πιθανότατα με τις «ευλογίες» του Βατικανού, κηρύττουν με διάταγμα πως όποιος Καθολικός πιστός δεν καταβάλλει τον εν λόγω ειδικό φόρο, θα στερείται του δικαιώματος συμμετοχής στη θεία κοινωνία και της θρησκευτικής ταφής.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 19ου αιώνα καθιερώθηκε ο ειδικός εκκλησιαστικός φόρος ως αποζημίωση για την κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Το γεγονός αυτό στην ουσία σημαίνει ότι όσοι πολίτες είναι επίσημα καταγεγραμμένοι ως Καθολικοί, Εβραίοι ή Διαμαρτυρόμενοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν μία επιπλέον εισφορά της τάξης του 8-9% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους στην ετήσια φορολογική τους δήλωση.


Ωστόσο, όποιος επιθυμεί έχει το δικαίωμα να αποφύγει αυτή την οικονομική επιβάρυνση δηλώνοντας στην εφορία όπου υπάγεται πως εγκαταλείπει την θρησκευτική του κοινότητα.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να μην εκπληρώνουν αυτή την οικονομική «υποχρέωση» απέναντι στην Καθολική Εκκλησία, αγγίζοντας μάλιστα τους 181.193 το 2010. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να εκκλησιάζονται και να κηδεύονται θρησκευτικά.

Από την πλευρά τους, όπως αναφέρει το skai.gr, οι Επίσκοποι θεωρούν σοβαρό ατόπημα το ως άνω γεγονός και κατά την άποψή τους θεωρούν ότι είναι αδύνατος ο διαχωρισμός της πνευματικής από τη θεσμική Εκκλησία.
 http://www.pygmi.gr/

4 σχόλια:

  1. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ εμείς εδώ είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση.

    Οι απανταχού εκκλησίες απειλούν πως θα σταματήσουν να κοινωνάνε του ανθρώπους, θα τους αφορίσουν, δεν θα τους διαβάσουν κτλ. αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι ο περισσότερος κόσμος σήμερα χέστηκε κι αν θα κοινωνήσει ή αν θα τον αφορίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε 6.03, δεν υπάρχει περίπτωση η Ορθόδοξη Εκκλησία να κάνει αυτά τα οποία προανέφερες. Οι περισσότεροι ορθόδοξοι νοιάζονται για την Θεία κοινωνία, τον εκκλησιασμό και οτιδήποτε αλλό θα τους οδηγήσει στην σωτηρία της ψυχής τους, ακόμα περισσότερο στην σημερινη εποχή της κρίσης των πάντων. Δεν μπορείς λοιπόν να μιλάς εξ ονοματος όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 6.03. Καλά σου τα είπε ο φίλος 11.04.
    Επειδή εσύ είσαι έξω δεν μπορείς να ξέρεις πόσοι είναι μέσα στην Πίστη του Χριστού και πώς αισθάνονται για τη θεία Κοινωνία, οτι δεν είναι απλώς κάτι επιπλέον που λαμβάνουν, αλλά τα ΠΑΝΤΑ για τη ζωή τους, όταν μπαίνει ο Χριστός μέσα τους και κανονίζει πλέον αυτός τη ζωή τους.

    Και ο λόγος που δεν μπορείς να δείς ποιοί είναι μέσα είναι τέτοιος που δεν μπορείς να το φανταστεις - διότι για να είσαι μέσα λίγο ή πολύ προσπαθείς να αποκτήσεις μία Αρετή που για σένα ακούγεται περίεργη -είναι η Αρετή της ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ - δε βγαίνει φίλε ο κάθε πιστός Χριστιανός που Κοινωνάειτο Χριστό κάθε φορά, να βγαίνει και να το διαλαλάει, αλλά ζει με το Χριστό ταπεινά και προσπαθεί να νικήσει με τη βοήθειά του τα Πάθη του. Οπότε εσύ που είσαι έξω, ούτε τον καταλαβαίνεις ποιός είναι, αλλά και ούτε φυσικά μπορείς να καταλάβεις τί νοιώθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...