ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

0 To Street View σε απομακρυσμένο χωριό της Αρκτικής

Σκοπεύει να καταγράψει και να προβάλλει και άλλες απομακρυσμένες κοινότητες

Το Cambridge Bay είναι ένα μικρό χωριό στο Nanavut, το βορειότερο άκρο του Καναδά. Με πληθυσμό μόνο 1500 κατοίκων, η μικρή αυτή κοινότητα είναι εξαιρετικά απομονωμένη, ψυχρή και χωρίς αυτοκίνηση. Σε λίγους μήνες όμως, θα είναι προσβάσιμη σε όλους μας μέσω του Street View.

Την προηγούμενη Δευτέρα η Google ξεκίνησε να συλλέγει εικόνες του χωριού χρησιμοποιώντας ένα τρίκυκλο με ενσωματωμένες κάμερες. Μπορεί το Cambridge Bay να έχει πολύ λίγους δρόμους αλλά θα χρειαστεί δουλειά αρκετών μηνών προκειμένου να τελειοποιήσουν τις εικόνες και να τις ανεβάσουν στο Street View.

Εν τω μεταξύ η Google θα εκπαιδεύσει ντόπιους ώστε να χαρτογραφήσουν άλλες κοινότητες στην περιοχή, ως μέρος μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής εκστρατείας που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα. Χτες η εταιρεία πραγματοποίησε ένα event στο Cambridge Bay με όνομα «Map Up» όπου οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να προσθέτουν δρόμους, κτίρια καθώς και τοπογραφικά χαρακτηριστικά στους χάρτες της Google.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν αποκλειστικά της εταιρείας, αλλά του κατοίκου του Cambridge Bay, Chris Kalluk. Ο Kalluk ζήτησε πέρσι από την Google να έρθει στο χωριό του ελπίζοντας να εκθέσει την περιοχή και τον πολιτισμό της στο ευρύτερο κοινό.

«Αυτό είναι ένα μέρος με πολιτισμό και πλούσια ιστορία» είπε, «τοποθετώντας αυτά τα εργαλεία στα χέρια των κατοίκων του έχουμε την δυνατότητα να προβάλλουμε την ιστορία του Nanavut σε όλον τον κόσμο».



 
 http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...