ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

0 «Ασημένια» πλάσματα της φύσης!

perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!Αν και ο χρυσός είναι συνήθως πιο λαμπερός, τα «ασημένια» ζώα που θα δείτε στη συνέχεια αποδεικνύουν πως ο άργυρος αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τη σπάνια ομορφιά τους και κάνει τη «μεταλλική» τους «ένδυση» ένα από τα βασικά στοιχεία που τα κατατάσσουν στα εκλεκτά πλάσματα της φύσης.

1. Silverfish

Το Silverfish (Lespisma sacchrina) είναι άπτερο έντομο, με μαλακό σώμα που μπορεί να φτάσει μέχρι 2 εκατοστά σε μήκος, γνωστό στην Ελλάδα με την κοινή ονομασία «ψαράκι». Πρόκειται στην ουσία για ένα από τα κοινά παράσιτα των νοικοκυριών… πασπαλισμένο με ασήμι, καθώς η «επένδυσή» του με μεταλλικές ραβδώσεις που αντανακλούν το φως το κάνει εξαιρετικά εντυπωσιακό στο μάτι.



2. Ασημένιο σκαθάρι-καθρέφτης
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Τα γυαλιστερά μεταλλικά σκαθάρια ζουν στα τροπικά δάση της Κόστα Ρίκα, εντυπωσιάζοντας τους θηρευτές τους ανά τους αιώνες. Ανήκουν στην οικογένεια Chrysina limbata και το… μυστικό της λάμψης τους οφείλεται στα 70 και πλέον ημιδιαφανή στρώματα χιτίνης που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός τους, ειδικά τα πτερύγια, τα οποία ενισχύουν και αντανακλούν το φως.
3. Ασημό-μυγα
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Αν και οι χρυσόμυγες είναι αυτές που εντυπωσιάζουν με τους χρωματισμούς τους, οι μύγες της οικογένειας Calliphoridae δεν υπολείπονται σε λάμψη, έστω κι αν είναι ασημί χρώματος. Αν και «αχρωμάτιστες» στο στάδιο της νύμφης, στην ενήλικη ζωή αποκτούν μεταλλικές λάμψεις που οφείλονται στη λαμπερή «ένδυσή» τους, γεγονός που τα κατατάσσει στα ασυνήθιστα έντομα.
4. Ασημένια αράχνη
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Η ανησυχητικά μεγάλη αράχνη που βλέπετε ανήκει στο γένος Cyphonisia και είναι γνωστή με την ονομασία Silver Spider Trapdoor ή Δροσοσταλίδα Αράχνη. Η ομοιότητά τους με κόσμημα τις κάνει εντυπωσιακές στην όψη, ενώ η κοινή ονομασία τους οφείλεται στο γεγονός ότι θυμίζουν τις σταγόνες της πρωινής δροσιάς.
5. Ασημένια ψάρια
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Ένα από τα θαύματα του ωκεανού είναι τα εκατοντάδες ασημένια ψάρια, τα οποία ζουν κατά ομάδες προκειμένου να προστατευτούν από τους αλιείς αλλά και τα αρπακτικά ψάρια της θάλασσας. Υποστηρίζοντας εν πολλοίς τη θεωρία «περί ασφάλειας του πλήθους», χρησιμοποιούν το ασημί χρώμα ως καμουφλάζ κατά των εχθρών τους, καθώς η μεταλλική «επένδυση» στο σώμα τούς επιτρέπει να ελίσσονται και να κινούνται γρηγορότερα.
6. Ασημένιος βάτραχος
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Ζει σε μικρές λίμνες, στο ξηρό περιβάλλον της ερήμου και αποτελεί έναν από τους πλέον σπάνιους βατράχους στον κόσμο. Ο μεταλλικός χρωματισμός του αποτελεί αντανακλαστικό του δέρματος, προκειμένου να εκτρέψει την επιζήμια υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
7. Ασημένια σαύρα
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Ζει σε ορισμένα μέρη της Αυστραλίας και το σώμα της καλύπτεται από «ασημένιες» φολίδες, οι οποίες δημιουργούν εντυπωσιακές μεταλλικές λάμψεις, γεγονός που αποτελεί μια στρατηγική επιβίωσης.
8. Ασημένιο φίδι
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Τα φίδια και σαύρες είναι ερπετά που συνήθως διαθέτουν πολύχρωμα «λέπια» στο σώμα τους. Μερικά είδη φιδιών, όμως, έχουν τόσο λαμπερές φολίδες που γυαλίζουν στο σκοτάδι, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Τα «ασημένια» φίδια δεν είναι τόσο εξωτικό όσο θα πίστευε κανείς, αφού στην ουσία πρόκειται για κοινά ερπετά που μια παραπάνω ασημί λάμψη είναι ικανή για να διαψεύσει την κατά τα άλλα… ταπεινή καταγωγή τους.
9. Ασημένια αλεπού
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Μόλις το 8% περίπου των άγριων αλεπούδων στον Καναδά εμφανίζει γυαλιστερό, ασημί τρίχωμα, το οποίο είναι στην ουσία σκούρο καφέ με πολλές γκρι και λευκές τρίχες. Ένα πείραμα του Ρώσου επιστήμονα Dmitry Belyaev που ξεκίνησε το 1959 απέδειξε ότι οι εν λόγω αλεπούδες είναι πιο ήρεμες σχετικά με τους «πορτοκαλί» συγγενείς τους, ενώ η συμπεριφορά τους προσομοιάζει περισσότερο με αυτήν του σκύλου.
10. Ασημένοι γορίλες
perierga.gr - "Ασημένια" πλάσματα της φύσης!
Με γκρι και λευκές τρίχες στην πλάτη, οι γορίλες Silverback ξεχωρίζουν άμα τη εμφανίσει τους στα τροπικά δάση. Το φαινόμενο παρατηρείται στους ηλικιωμένους αλλά και στους αρσενικούς γορίλες χωρίς να είναι σε θέση οι επιστήμονες ακόμη να διευκρινίσουν το «γιατί». Γεράματα ίσως ή κάποια παραξενιά της φύσης;

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...