ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

0 Zlatni Rat: Η παραλία που μετατοπίζεται


Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, που είναι, βέβαια, αδιαμφισβήτητη, η παραλία «Golden Horn» («Zlatni Rat» στα Κροατικά) ή «Χρυσό Κέρας» της Κροατίας είναι γνωστή ανά τον κόσμο για ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: Η άκρη της «κινείται» και αλλάζει σχήμα και θέση ανάλογα με τον άνεμο.

Η παραλία Golden Horn είναι στην ουσία μια «γλώσσα» γης που εισχωρεί στη θάλασσα, η άκρη της οποίας αποτελείται από λεπτή, λευκή άμμο. Έτσι οι αλλαγές της κατεύθυνσης του ανέμου υπαγορεύουν τη θέση και το σχήμα που θα πάρει κάθε φορά η «μύτη» της παραλίας.






Ίσως μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου, η Golden Horn βρίσκεται στο μικρό χωριό Bol, στο νησί Brac, που είναι το μεγαλύτερο της Κροατίας, απέναντι ακριβώς από τη γνωστή Makarska Riviera.



Το συνολικό μήκος της φτάνει σχεδόν τα 580 μέτρα μήκος, ενώ -λόγω της θέσης της- προσφέρει διάφορα θαλάσσια σπορ στους λουόμενους, αποτελώντας, επίσης, έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς στους σέρφερς.















Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...