ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

0 Οι «δεμένες» οικογένειες αποτρέπουν την δυσλειτουργικότητα της παιδικής συμπεριφοράς

Ακόμη μία μελέτη αποδεικνύει ότι οι ισχυρά δεμένες και συνεκτικές οικογένειες έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία ευτυχισμένων και κοινωνικά προσαρμοσμένων παιδιών. 
 
Οι οικογενειακές σχέσεις αποτελούν, σύμφωνα με την μελέτη, τον κυριότερο προβλεπτικό παράγοντα για την μελλοντική εξέλιξη του παιδιού και η δαπάνη ολοένα και περισσότερων χρημάτων για την παιδική πρόνοια δεν φαίνεται να βοηθά καθόλου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα κατέδειξε ότι το κράτος πρόνοιας και η πολιτική επιδομάτων βοηθούν ελάχιστα εώς καθόλου στην προσαρμοστικότητα και τη λειτουργικότητα των παιδιών: οι ισχυρές και ακέραιες οικογένειες είναι το σημείο-κλειδί για την δημιουργία καλά προσαρμοσμένων και επιτυχημένων νέων ανθρώπων.
 
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά παντρεμένων γονέων εμφανίζονται να τα πηγαίνουν καλύτερα σε όλους τους τομείς της ζωής τους από τα παιδιά διαλυμένων ή μονογονεϊκών οικογενειών – ανεξάρτητα από το μέγεθος της κρατικής προνοιακής υποστήριξης της οικογένειας. 
 
Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι επιδράσεις των οικογενειακών δομών είναι εντονότερες στην Βρετανία από ότι στην Αμερική.
Στη Βρετανία, ένα παιδί που προέρχεται από μία οικογένεια με μία μόνη μητέρα εμφάνιζε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων συμπεριφοράς, παρότι η Βρετανία δαπανά περισσότερα χρήματα από την Αμερική και προσφέρει περισσότερες προνοιακές υπηρεσίες στις μόνες μητέρες. 
 
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Επίσημη Εθνική Στατιστική της Βρετανίας σχετικά με την ευτυχία των ατόμων και των οικογενειών κατέδειξε ότι ο γάμος παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό των επιπέδων ικανοποίησης από τη ζωή.
Οι συγκεκριμένες έρευνες δείχνουν ότι η ρίζα του προβλήματος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παδιά των σύγχρονων κοινωνιών είναι η αποδόμηση του θεσμού της οικογένειας και ο άκρατος φιλελεύθερος ατομικισμός ο οποίος δείχνει να έχει εμποτίσει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...