ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

0 Οι άγνωστοι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν


Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (12)

Παρίσι, Μαδρίτη, Λισσαβόνα. Μπορεί οι συγκεκριμένες πόλεις να έχουν κερδίσει επάξια την καλή τους φήμη ως μέρη που αξίζει να επισκεφτείς, όμως ποιος είπε ότι οι ομορφιές κρύβονται μόνο στις μεγαλουπόλεις;
Το πιθανότερο είναι να μην έχεις βρεθεί στα συγκεκριμένα μέρη, σίγουρα όμως μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι, έστω και νοητό, στα σχετικά “άγνωστα” αλλά πανέμορφα μέρη του κόσμου.


- Άγιος Ιωάννης, Παρθένοι Νήσοι στις Η.Π.Α
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (2)
Οι παρθένοι νήσοι είναι 53 και βρίσκονται στην Καραϊβική Θάλασσα και αποτελούν κτήση των ΗΠΑ από το 1917. Ένας εξ’αυτών, ο Άγιος Ιωάννης. Βρίσκεται στα ανατολικά, ενώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αγνότερα νησιά του συμπλέγματος. Απομονωμένες παραλίες, απόκρημνα μονοπάτια και λίγα αλλά εκλεκτά μέρη για να φας ή να μείνεις καθιστούν το νησί επίγειο παράδεισο για όσους έχουν την τύχη να το επισκεπτούν.
- Big Sur, Καλιφόρνια
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (5)
Ίσως η πιο εντυπωσιακή θέα που μπορεί να δει κανείς, βρίσκεται σε μια από τις ακτές της Καλιφόρνιας. Η περιοχή Big Sur είναι ο άγνωστος θησαυρός της, εκεί που μόνο λίγοι και τυχεροί κατοικούν και άλλοι τόσοι έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της περιοχής είναι και ο καταρράκτης McWay, όπου τα πεντακάθαρα νερά του ρέουν μεταξύ δύο τεράστιων βράχων, ενώ καταλήγουν στην άμμο και στη συνέχεια στη θάλασσα.
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (6)
- Saba, Ολλανδικές Αντίλλες
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (3)
Ένα ορεινό, πανέμορφο μέρος που παρέμενε σχετικά άγνωστο πριν τον ανακαλύψουν-προσφάτως- τα ταξιδιωτικά γραφεία. Παρά τη μικρή του έκταση και τους λίγους κατοίκους του το νησί Σάμπα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους φημισμένους εξωτικούς προορισμούς. Όσοι το επισκεφτούν θα μπορέσουν να ευχαριστηθούν θέα απείρου κάλλους αλλά και να δοκιμάσουν scuba diving στον Ατλαντικό ωκεανό, ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο. Θυμίζει λίγο το νησί του Lost…
- Άγιος Βαρθολομαίος, Νησιά Λιγουάρ της Καραϊβικής
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (4)
Πολλοί από μας θα ονειρευόμασταν να μέναμε -έστω και για λίγο- κάτω από μια απ’τις κεραμιδένιες σκεπές του Saint-Barthélemy, ή αλλιώς Αγίου Βαρθολομαίου. Εδώ αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά της Καραϊβικής, αλλά με πινελιές της σουηδικής αποικιακής αρχιτεκτονικής και της σύγχρονης γαλλικής επιρροής (μιας και το νησί αποτελεί πρώην αποικία της Σουηδίας, αλλά σήμερα είναι προτεκτοράτο της Γαλλίας). Αποτελείται από πολλά φαράγγια που πολύ συχνά καταλήγουν στη θάλασσα, ενώ η χλωρίδα του είναι μοναδική.
- Γαύδος
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (7)
Μπορεί η Κρήτη να έχει το όνομα (και τη χάρη) αλλά δεν είναι η μόνη. Το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό άκρο προορίζεται για όσους ξέρουν να εκτιμούν τη φυσική ομορφιά. Οι μόνιμοι κάτοικοί του σύμφωνα με την τελευταία απογραφή δεν ξεπερνούσαν τους 100, όμως το καλοκαίρι το νησί ζωντανεύει με πάνω από 3.500 κατασκηνωτές. Αν σκεφτείτε πάντως να πάτε ετοιμαστείτε για… γυμνισμό.
- Νησιά Γκαλαπάγκος, Ειρηνικός Ωκεανός
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (11)
Θεωρείται ως ένας από τους must see προορισμούς του πλανήτη, παρ’ ‘ολα αυτά κάποιοι δε γνωρίζουν καν την ύπαρξη του. Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος, που αποτελείται από 13 κύρια νησιά, ηφαιστειακής προέλευσης, 6 μικρότερα νησιά και 107 βράχους και νησάκια. Οι μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής, είναι ευρέως γνωστές. Σπάνια είδη ζώων βρίσκουν το φυσικό καταφύγιό τους στα νησιά Γκαλαπάγκος.
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (13)
Όσο για το όνομά τους; Το πήραν από τη γιγάντια χελώνα των Γκαλάπαγκος, Geochelone elephantopus, γνωστή ως galápago στα ισπανικά.
- Καταρράκτες Havasu, Aριζόνα
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (8)
Δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσεις στον παραπάνω προορισμό, όπως σωστά μαντεύεις βλέποντας τη φωτογραφία. 10 μίλια μακριά από τις κορυφές Hualapai στο Grand Canyon, οι θαρραλέοι πεζοπόροι έχουν φτάσει στον προορισμό τους: Τους καταρράκτες Havasu με το καταγάλανο νερό που μοιάζει ψεύτικο.
- Binn, Ελβετία
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (9)
Οι γιγάντιοι λόφοι γεμάτοι βλάστιση κρύβουν μέσα τους ένα μικρό ελβετικό χωριό, το Binn. Μπορεί η πρόσβαση σου σε αυτό να μην είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, όμως αξίζει τον κόπο. Το εν λόγω μέρος για τους φωτογράφους είναι αυτό που λέμε κάθε κλικ και μαγεία. Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας, της πεζοπορίας αλλά και του ταξιδιού, ίσως το έχεις ακούσει.
- Forgotten Coast, Φλόριντα
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (10)
Η “ξεχασμένη ακτή” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, ανήκει στο υποανάπτυκτο τμήμα της πολιτείας της Φλόριντα. Η άγρια φύση συνδυάζεται αρμονικά με καταγάλανα νερά, στα οποία ξεπροβάλλουν τα πιο παράξενα σχήματα βράχων, ενώ τα ήσυχα καταλύματα προσφέρονται για τους τυχερούς που επιλέγουν να μείνουν εκεί.
Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (1)
Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...