ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

0 Ακρίβεια! Η μεγαλύτερη απάτη στην Ελληνική Οικονομία


Γιατί δυο μήνες τώρα ουδείς συζητά για το #1 πρόβλημα των Ελλήνων; Ολοι οι λόγοι που η πολιτική του Μνημονίου εθελοτυφλεί μπροστά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα! Και δέκα περιστατικά που η χώρα μας προσπέρασε με ... κλειστά τα μάτια!!!

Ας παρακολουθήσουμε σήμερα μια αλληλουχία πολιτικών «ανωμαλιών» σε μια περίοδο που όλα τα μάτια του πλανήτη ήταν στραμμένα πάνω στη χώρα μας! Σε μια περίοδο που οι Ελληνες άρχισαν να αισθάνονται το τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης και ξεκίνησε η «αγωνιώδης αναζήτηση στο διαδίκτυο» για το τι συμβαίνει στη χώρα, μιας και οι παραδοσιακοί ενημερωτικοί φορείς, έχουν ... άλλα αντικείμενα ενασχόλησης!!

Αλλά ας ξεκινήσουμε να δούμε κάποια γεγονότα μαζί!

Η Ελλάδα το 2007, είχε καεί απ’άκρη σ’άκρη, με 8.000 εστίες φωτιάς ταυτόχρονα στην Ελλάδα! Κι ενώ «στατιστικά» ή ακόμη και με την «πλέον απίθανη συνομωσία των αριθμών», ήταν αδύνατο να ξεπηδήσουν ταυτόχρονα στη Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στη νησιωτική Ελλάδα τόσος μεγάλος αριθμός εστιών πυρκαγιάς, εν τούτοις, τις πρώτες δύο εβδομάδες, δεν βρέθηκε τότε, ούτε ένας δημοσιογράφος που να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο του εμπρησμού της χώρας βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου! Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτό θα το εξέταζαν ως πρώτο ενδεχόμενο και μετά όλα τ’άλλα!!!

Όταν αρχίσαμε κάποιοι να παρουσιάζουμε τα πρώτα στοιχεία και ειδικά όταν αποκαλύψαμε ότι μόλις ξεκίνησε η δύναμη της πυροσβεστικής από την Θεσσαλονίκη για την Πελοπόννησο, ταυτόχρονα άρχισαν να ξεπηδάνε οι πρώτες εστίες στη Μακεδονία με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω η δύναμη αυτή, τότε άρχισαν ορισμένοι να συζητάνε το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αλλά από … οικοπεδοφάγους!!! Λες και οι οικοπεδοφάγοι, ήθελαν να χτίσουν ξενοδοχεία σε … ολόκληρη την Ελλάδα!!!

Μέχρι σήμερα, ουδεμία επίσημη Αρχή, έχει διεξάγει στη χώρα μας, έρευνα για το «ενδεχόμενο εμπρησμών» με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες ψυχές, και να υποστεί η χώρα μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή!

Δεν υπήρξε ούτε μία οικολογική οργάνωση, που να ζητήσει την επίσημη διερεύνηση, του ΠΛΕΟΝ πιθανού γεγονότος, που ήταν ο εμπρησμός, ενώ όλοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι επρόκειτο για κάποια … σατανική σύμπτωση , αλλά κυρίως για την ανικανότητα της τότε κυβέρνησης που δεν κατάφερε να δαμάσει τις πυρκαγιές!

Φεύγουμε από εκεί!

Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, παρά το πολιτικό κόστος από το Εθνικό πένθος που είχε βυθιστεί η χώρα, κέρδισε τις εκλογές!

Ακούσαμε ή καλύτερα κάποιοι ψέλλισαν ότι ξένες δυνάμεις παρακολουθούσαν τον Ελληνα πρωθυπουργό και τις συνομιλίες του στα κινητά του τηλέφωνα, ενώ ένας διαβαθμισμένος υπάλληλος της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ο συχωρεμένος ο Τσαλικίδης, αυτοκτόνησε!!! Κι ενώ η οικογένειά του φώναζε ότι τον «αυτοκτόνησαν» το επίσημο Ελληνικό κράτος έκανε πως δεν άκουγε τις απελπισμένες κραυγές της οικογένειά του και μόλις φέτος … κάτι πήρε το αυτί του για … δολοφονία!!!

Δεν βρέθηκε ένας κρατικός μηχανισμός, μέχρι σήμερα, να ελέγξει, ΠΟΙΟΣ οι ΠΟΙΟΙ παρακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό! Και να πουν: «ελέγξαμε την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση και καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα…»!!! Τίποτα απολύτως!!!


Φεύγουμε όμως και από εκεί!

Παρακολουθήσαμε την κα Μπενάκη, να διαβάζει ένα κείμενο στον Κάρολο Παπούλια και να του λέει μπροστά στις κάμερες, ότι «στα χρόνια που έρχονται η χώρα θα χάσει την Εθνική της κυριαρχία…»! Μια επισημότατη παραδοχή, σε πολύ υψηλό επίπεδο, για την οποία ουδείς ποτέ ρώτησε ή κάλεσε επίσημα την κα Μπενάκη, να δηλώσει που το γνώριζε αυτό όταν το έλεγε στον Πρόεδρο;
Ή αν δεν το γνώριζε, ποιος της είχε γράψει τον συγκεκριμένο λόγο;

Γιατί η παραχώρηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας που γνώριζε η κα Μπενάκη, ήταν τελικά αυτό που έκανε τον Καραμανλή, και με τα χέρια κατεβασμένα, εγκατέλειψε τη μάχη των εκλογών κάνοντας δώρο "κοτζάμ Κυβέρνηση" στον Γιώργο Παπανδρέου;

H όλα αυτά αποτελούν σενάρια συνομωσιολογίας και απλά ο Καραμανλής απλά … βαρέθηκε να κυβερνά τη χώρα;

Διότι ενώ σήμερα ακούγονται, λέγονται και γράφονται διάφορα για την πιθανότητα να εκβιάστηκε ο Καραμανλής και η οικογένειά του, και μάλιστα σε εγκυρότατα περιοδικά και sites, ΔΕΝ βρέθηκε μια επίσημη Αρχή στη χώρα τούτη, να καλέσει τον Καραμανλή τον ίδιο, να καταθέσει επίσημα, τι από αυτά είναι αλήθεια και τι μυθεύματα ή εφευρήματα των δημοσιογράφων!!!

Φανταστείτε για παράδειγμα να έγραφε η USA Today, ότι μια ξένη μυστική υπηρεσία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Κλίντον, του παρακολουθούσε τα τηλέφωνα, και σχεδίαζε να απαγάγει τα παιδιά του»! Δεν θα αποτελούσε αυτό την επόμενη μέρα αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης καθώς και αντικειμενο διρεύνησης ειδικής επιτροπής του Κογκρέσου; Και δεν θα ασχολούνταν πάνω από 20 κρατικές υπηρεσίες με το ζήτημα αυτό;

ΕΔΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ !!!

Όπως επίσης, Δεν βρέθηκε λίγο αργότερα, ένας κρατικός λειτουργός, ένας δικαστικός παράγων, μια επιτροπή της βουλής, να καλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου και να του ζητήσει ευθύνες για το «λεφτά υπάρχουν» ! Σύνθημα με το οποίο υφάρπαξε δόλια την ψήφο των Ελλήνων, γνωρίζοντας συνειδητά ότι λέει ψέματα. Γνωρίζοντας ότι το περίφημο «σχέδιο ανασυγκρότησης των 100 ημερών», σύμφωνα με το οποίο σε 100 μέρες το ΠΑΣΟΚ θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αποτέλεσε μεγάλο ψέμα ! Το μεγαλύτερο παραμύθι που έχει ειπωθεί ποτέ στη χώρα αυτή!

Ακολούθως, αρχές του 2010, υπήρχαν δημοσιεύματα σε μερίδα του διεθνή τύπου που έκαναν λόγο για έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα! Ο Πρωθυπουργός τότε και σύσσωμη η Κυβέρνηση το διέψευδαν μετά βδελυγμίας! Υπάρχουν πάνω από 100 δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης Παπανδρέου που το διέψευδαν αυτό!

Στις αρχές Απριλίου 2010, είχα γράψει ένα άρθρο για σύναψη κοινού δανείου ΕΕ και ΔΝΤ ύψους 80 συν 30 δις με την Ελλάδα! Το ίδιο είχα αποκαλύθψει σε τηλεοπτική εκπομπή περιφερειακού καναλιού.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση συνέχιζε να το διαψεύδει και διατυμπάνιζε την έξοδο από την κρίση με δικές μας προσπάθειες και ενέργειες! Μερικές μέρες αργότερα, στενοί συνεργάτες του ΓΑΠ, διέρρεαν ότι θα πάρουμε ένα «δανειάκι» 20 - 25 δις! Λίγο αργότερα, το … δανειάκι έγινε … «δάνειο» ύψους 40 με 50 δις! Για να περάσει ένας ολόκληρος μήνας και να δικαιωθούμε πανηγυρικά εδώ στους AegeanTimes, τόσο για το ΔΝΤ όσο και τα 80+30 δις ευρώ που είχαμε αποκαλύψει!!! Κι ενώ μέχρι τότε η επίσημη κυβέρνηση αρνούνταν κάθετα ότι θα λάβει κάποιο δάνειο, ξαφνικά, τα 110 δις έγιναν … «Εθνική επιτυχία της Κυβέρνησης που σώζει την χώρα από το αδιέξοδο»!!!

Μέχρι σήμερα δεν εξήγησε ποτέ κανένας, γιατί χρειάστηκαν τόσοι μήνες και η Κυβέρνηση έκρυβε από το λαό την αλήθεια! Γιατί η επίσημη παραδοχή της συμφωνίας ΕΕ.-ΔΝΤ-Ελλάδας, έγινε από το Reuters και κάποια άλλα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία… επιβεβαίωσε η Ελληνική Κυβέρνηση!!!

Φεύγουμε κι απ αυτό όμως!!!

Αργότερα, ακολούθησε η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, τους όρους της οποίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα την κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό, και την είχε υπογράψει ένας μη εκλεγμένος υπουργός , ο κ.Παπακωνσταντίνου και έπρεπε να περάσει ένας χρόνος από την υπογραφή της για να την πάρει στα χέρια του τελικά ο Συνταγματολόγος κ. Κασσιμάτης και να αποκαλύψει τις αποικιοκρατικές πτυχές της!

Για την υπογραφή μιας δεσμευτικής διεθνούς σύμβασης που δεν είχε την έγκριση του κοινοβουλίου, δεν υπήρξε ποτέ, καμία έρευνα, καμίας απολύτως Αρχής! Εξαρτημένης ή … Ανεξάρτητης!

Σε όλο αυτό το διάστημα, όταν ο υπογράφων το παρόν άρθρο, τους προειδοποιούσε για «εθελοντική έξοδο από το ευρώ», πριν μας πετάξουν έξω οι ίδιοι οι ευρωπαίοι, απειλούσαν με μηνύσεις κι αγωγές κι αποκαλούσαν όσα έγραφα στο προσωπικό μου site www.adalis.gr και δήλωνα σε συνεντεύξεις μου στο ραδιοφωνικό σταθμό City International της Θεσσαλονίκης, ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας! Η επίσημη Ελληνική Κυβέρνηση έλεγε ότι χαράσσει αυτήν την πολιτική και παραμένει στο Ευρώ, διότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μες πετάξουν έξω ποτέ!

Πότε έλεγαν ψέματα;;;

Τότε που με αποκαλούσαν μυθοπλάστη, ή σήμερα που διατυμπανίζουν ότι αν δεν ακολουθήσουμε το Μνημόνιο θα μας πετάξουν έξω από το Ευρώ;;;

Ολοι σήμερα έχουν ξεχάσει ότι ακόμη κι Ανεξάρτητες Αρχές, απειλούσαν με κυρώσεις τα ΜΜΕ, που μιλούσαν για την πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή. Θυμάται κανείς άραγε τις … οδηγίες του ΕΣΡ επ αυτού;

Όπως και να έχει, επι της ουσίας, δεν λήφθηκε ούτε το ελάχιστο μέτρο για την περίπτωση αυτή. Σήμερα, ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν την περίπτωση αυτή και όχι απλά ξεκίνησαν να το συζητάνε, αλλά το παρουσιάζουν ως το πλέον επικρατέστερο ενδεχόμενο, αν δεν συνεχίσουμε την πολιτική των Μνημονίων!

Φεύγουμε κι από αυτό!!

Για τον αντισυνταγματικό πειθαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν το μνημόνιο 1, δεν ελέγχθηκε ποτέ κανένα κόμμα και οι μηχανισμοί τους!

Για τον αναγκαστικό πειθαναγκασμό του μνημονίου 2 πάλι δεν ελέγχθηκαν τα κόμματα που τσαλαπάτησαν το σύνταγμα και εκβιάζοντας τους βουλευτές τους με την «κομματική πειθαρχεία» ανάγκασαν πολλούς από αυτούς να το ψηφίσουν!

Για την ευθύνη των εξεταστικών επιτροπών της βουλής, που διερευνούσαν τα σκάνδαλα τύπου Τσοχατζόπουλου, και δεν κατάφεραν να «βρουν» απολύτως τίποτα, δεν κινήθηκε ποτέ καμία διαδικασία! Διότι δεν είναι δυνατόν, να μπόρεσαν ένας εισαγγελέας με 4 βοηθούς να βρουν την άκρη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αλλά ολάκερη βουλή, με τους απίστευτα μεγάλους κομματικούς μηχανισμούς, να μην μπορούν να βρουν ούτε το 1/100 από αυτά που βρήκαν οι δικαστές!

Για το ότι άλλοι 500 «Τσοχατζόπουλοι», κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι, δεν έχει κινηθεί ούτε καν η διαδικασία για το πόθεν έσχες, για να γίνει πράξη το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», ούτε συζήτηση! Και όλοι περιμένουν, πότε θα μπορέσει το ΣΔΟΕ, να πείσει τις Τράπεζες να δώσουν τα στοιχεία των λογαριασμών, ενώ όλη η Ελλάδα γνωρίζει καλά τι συμβαίνει, το «σύστημα» πραγματοποιεί την τακτική της στρουθοκαμήλου! Βάζει το κεφάλι σε μια τρύπα, και νομίζει ότι δεν βλέπει κανείς τα ανομήματά του!

Αν προσέξατε, σήμερα, δεν σας μίλησα ούτε για σκάνδαλα Siemens, ούτε για «Εθνικά ζητήματα», ούτε για «διεθνείς διπλωματικές σχέσεις» όπου εκεί υπάρχει πάντα μια περίπτωση να προσκρούσει μια έρευνα σε αυτό που κάποιοι ονομάζουν «εθνικό απόρρητο συμφέρον» ! Η τέλος πάντων, το «βαφτίζουν» έτσι!

Σας μίλησα για ότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια και όχι απλά δεν διερευνήθηκε αλλά πολύ περισσότερο, ουδέποτε εξηγήθηκε στον Έλληνα πολίτη, που χωρίς να γνωρίζει πως διάολο συνέβησαν όλα αυτά, καλείται σήμερα να πληρώσει τις ζημιές, που άλλοι σχεδίασαν, άλλοι υλοποίησαν, και προπαντός κάποιοι άλλοι του απέκρυπταν επιμελώς!

Καλούν σήμερα τον Ελληνα και την Ελληνίδα, να επωμιστεί το κόστος (αρχικά) περίπου 500 δις ευρώ, που αποτελεί η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και η χασούρα των Τραπεζιτών! Και λέω αρχικά, γιατί ο Ελληνας σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό των Τραπεζιτών, θα πρέπει να «πάρει επ’ώμου» περίπου 850 δις ευρώ!

Τραπεζίτες και πολιτικοί, διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια το χρήμα του Ελληνα πολίτη, και αντί να απολαμβάνουμε τα αγαθά της διαχείρισης αυτής, έρχονται σήμερα, οι ίδιοι τραπεζίτες, οι ίδιοι πολιτικοί με τα κόμματα που τα διαχειρίστηκαν, και λένε στον Ελληνα και στην Ελληνίδα, ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ!

«Πλήρωνες τόσα χρόνια, αλλά δυστυχώς, χάσαμε τα χρήματά σου και τώρα, θα σου επιβάλουμε νέους φόρους, θα σου μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, ένας στους πέντε θα χάσετε τη δουλειά σας, και όλα αυτά τα κάνουμε, για να μπορέσεις Ελληνα να πληρώσεις όλα αυτά που εμείς χάσαμε»! (σσ κλέψαμε) !

Δηλαδή, την δεκαετία της ανάπτυξης, τους δώσαμε τα χρήματα που παράγαμε, αυτοί τα έχασαν ή τα έκλεψαν, και τώρα μας φτωχοποιούν , για … το καλό μας!

Για να πληρώσουμε και πάλι εμείς, τους ίδιους ανθρώπους που καταλήστεψαν την περιουσία μας, με χρήματα της ιδιωτικής οικονομίας που πουθενά δεν τέμνονται με τον Δημόσιο Τομέα!

Και ενώ μπαίνουμε πλέον στον τρίτο χρόνο της κρίσης, και δεν έχει απαντηθεί τίποτε από τα παραπάνω, η Ελλάδα αντί να σώζεται, καταβαραθρώνεται κι αυτοί νοιάζονται αν θα είμαστε εντός του ευρώ η αν θα πάμε στη δραχμή! Και ενώ στην Ευρώπη άπαντες συζητάνε εδώ και τρία χρόνια για την καταστροφή του Ευρώ (από αιτίες που καμία σχέση δεν έχουν με την Ελληνική κρίση), εμείς εδώ στην Ελλάδα, που έχουμε το σοβαρότερο πρόβλημα, δεν τολμούμε καν να σκεφτούμε για έξοδο από το ευρώ! Ενώ όλοι οι άλλοι λαοί το σκέφτονται και το αναλύουν καθημερινά!

Κι όλα αυτά, ενώ μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο της κρίσης και η ύφεση ξεπέρασε το -7% και η ανεργία το 21%. Κι οι πολιτικοί μας συζητάνε ακόμα αν θα τηρήσουν το μνημόνιο ή θα το τροποποιήσουν, όταν μας έχουν πάρει όλοι οι οικονομολόγοι στο Εξωτερικό στο ψιλό (οι οικονομολόγοι που δεν είναι τραπεζίτες εννοείται)!

Συζητάνε για την ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της παραμονής μας στο ευρώ την στιγμή που η χώρα μας είναι κρεμασμένη στη θηλιά του ίδιου του ευρώ!!!

Ο Ελληνας θέλει ξεκάθαρες απαντήσεις τι πραγματικά συνέβη ! Και δεν τους τις δίνουν!

Προσπαθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να διαθλάσουν την αλήθεια, κάτω από το κομματικό τους πρίσμα, για να αποφύγουν την φυλακή, όλα τα στελέχη τους που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι! Και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, δεν συζητάμε για το δάχτυλο αλλά για το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που κολύμπησαν στο .. μέλι!

Και όλοι μαζί «την πέφτουν στο ΣΥΡΙΖΑ» και στους «Ανεξάρτητους Ελληνες», γιατί ήταν οι κερδισμένοι των εκλογών και στρέφουν τη συζήτηση αλλού, παρασέρνοντας καμιά φορά ακόμη και τα δύο αυτά κόμματα, εκεί που αυτοί θέλουν.

Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αντί να παριστάνουν τους Σωτήρες μας να απαντήσουν σε ένα πάρα πολύ απλό ερώτημα!

Τι έκανε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, και μετέπειτα η Κυβέρνηση Παπαδήμου , για το πλέον σοβαρό ζήτημα, που διαλύει μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, την ελληνική οικογένεια και το σύνολο του κοινωνικού ιστού, που ακούει στο όνομα ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!!

Αν από την αρχή της κρίσης, ο Ελληνας και η Ελληνίδα, έχουν αποκτήσει εκατό προβλήματα, η γενεσιουργός αιτία και ο πολλαπλασιαστής της φτωχοποίησης των νοικοκυριών, είναι ένα! Και είναι η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά!

Ειδικά μετά τα χαράτσια και την επιβολή της δήθεν πολιτικής «εσωτερικής υποτίμησης» θα περίμενε κανείς, ότι παράλληλα θα ξεκινούσε η πάταξη της αισχροκέρδειας και η σταδιακή μείωση των τιμών, αρχικά στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά (πρώτης ανάγκης) και μετέπειτα στα υπόλοιπα!

Αντι λοιπόν οι τιμές να παραμένουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σταθερές, αντίθετα, αυξάνονται, παρά την διαδικασία επιβολής της ΔΗΘΕΝ «εσωτερικής υποτίμησης», που θα μας κάνει ανταγωνιστικούς, σύμφωνα με την Τρόικα και τα κόμματα του Μνημονίου!

Κι αυτό φυσικά συμβαίνει, διότι ο «παράταιρος συνασπισμός» των μέχρι χτές «άσπονδων εχθρών» και σήμερα «κυβερνητικών συνεταίρων», του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν τολμά να τα βάλει με τις Γερμανικές αλυσίδες που υποδούλωσαν το ελληνικό νοικοκυριό, με την τεράστια διείσδυσή τους στον τομέα των σούπερ μάρκετς και γενικότερα της αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης!

Διότι αν ήθελαν, θα μπορούσαν να επαναφέρουν όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που σταδιακά κατάργησαν ή … «αδράνησαν», να πατάξουν πρώτα το εγχώριο λόμπι των κερδοσκόπων, και μετέπειτα να ασχοληθούν με τα μεγάλα ψάρια που πουλάνε στον Ελληνα καταναλωτή, ότι πιο «δευτεράντζα» κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά !

Όπως δεν πείραξαν αυτούς, έτσι δεν ακούμπησαν καν τον κλάδο των καυσίμων, με αποτέλεσμα, οι τιμές στην Ελλάδα πάντα να ανεβαίνουν. Είτε το πετρέλαιο αγοράζεται προς 150 δολάρια το βαρέλι, είτε προς 95, οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα ΠΑΝΤΟΤΕ ακολουθούν ανοδική πορεία, γιατί τα γραμμάτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς τέσσερις οικογένειες του κλάδου, είναι πραγματικά ατέλειωτα!!!

Οσοι μας παρακολουθούν τα τελευταία 14 χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι έχουμε γράψει για πολύ πιο «βαριά» θέματα και έχουμε αποκαλύψει πολύ σημαντικά θέματα!

Όμως προσωπικά, ως οικονομολόγος, θεωρώ, ότι η μεγαλύτερη απάτη του ΠΑΣΟΚ (πρωτίστως) και της ΝΔ (δευτερευόντως) είναι η διόγκωση και η διαχείριση του φαινομένου της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

Ουσιαστικά, γιατί αν ήθελαν, θα μπορούσαν να την χαλιναγωγήσουν με παρεμβατικά μέτρα και εποπτικές υπηρεσίες και όχι με χολιγουντιανές υπερπαραγωγές υπουργών που πήγαιναν για … έλεγχο στις λαϊκές!

Κυρίως όμως , η ΑΠΑΤΗ τους βρίσκεται στο γεγονός ότι όχι απλά δεν θέλουν να χαλιναγωγήσουν την ακρίβεια, αλλά επί της ουσίας την δημιούργησαν κιόλας!

Και η διαχείριση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ως οικονομικού φαινομένου, αποφέρει τεράστια κέρδη στους διαχειριστές της!

- Οικονομικά κέρδη για τα κοράκια που κατοικούν στις παρυφές των κομμάτων και ενίοτε τα χρηματοδοτούν!

- Πολιτικά κέρδη για τα ίδια τα κόμματα, αφού ένας λαός υπό πτώχευση, έχει μεγαλύτερη ανάγκη, το κόμμα και τον κομματάρχη!!!


Γι αυτό και οι δύο διαχειριστές της ακρίβειας, το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ως οι απόλυτοι διαχειριστές της φτώχειας, δεν έχουν πει το παραμικρό στις ατέλειωτες ώρες που τους παρακολουθείτε στην τηλεόραση!

Δεν θα βρείτε ούτε ένα λεπτό χρόνου συζήτησης, για το εκρηκτικό αυτό ζήτημα που απασχολεί καθημερινά 11.000.000 Ελληνες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...