ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

0 Άλλο πυροτουβλα και άλλο Μπυρότουβλα

perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!Η ιδέα του κ. Heineken προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο… μπυρότουβλο στον κόσμο -ή αλλιώς αυτό το μπουκάλι μπίρας που στη συνέχεια θα μπορούσε κάποιος να το χρησιμοποιήσει ως δομικό υλικό για να κατασκευάσει το σπίτι του- ήρθε μετά από μια επίσκεψή του στην Καραϊβική, όπου βρέθηκε μπροστά σε δύο σημαντικά προβλήματα:


Παραλίες γεμάτες πεταμένα μπουκάλια και έλλειψη οικονομικά προσιτών οικοδομικών υλικών. Έτσι το WOBO (σ.σ. «WOrld BOttle» ή «μπουκάλι του κόσμου») έγινε το όραμά του για την ενίσχυση τόσο της ανακύκλωσης όσο και της οικοδομικής δραστηριότητας στα νησιά.

perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!
Το τελικό σχέδιο WOBO δημιουργήθηκε το 1963 σε δύο μεγέθη (350 και 500 mm) και η λογική ήταν απλή: Τα μπουκάλια συνδέονται μεταξύ τους, εφαρμόζοντας το ένα μέσα στο άλλο, ενώ για τις γωνίες δεν χρειάζεται να κοπεί το γυαλί.
perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!
100.000 «μπυρότουβλα» χρησιμοποιήθηκαν στο κτήμα του κ. Heineken, για να κατασκευαστεί ένα υπόστεγο, προσδίδοντας στο καινοτόμο αυτό project μεγάλη επιτυχία. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες το WOBO επιλέχθηκε για διάφορες κατασκευές, με πιο πρόσφατη τη δημιουργία ενός τμήματος στο Μουσείο της Heineken στο Άμστερνταμ.
perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!
Σε γενικές γραμμές, πάντως, το WOBO παραμένει μέχρι σήμερα ένα σπουδαίο και διαρκές παράδειγμα καινοτομίας στον κατασκευαστικό τομέα, αποδεικνύοντας ότι πρωτοποριακές ιδέες αντέχουν στο χρόνο.
perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...