ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

0 Η Σκωτία άρχισε να «βλέπει» την ανεξαρτησία της

Η Σκωτία άρχισε να «βλέπει» την ανεξαρτησία τηςΞεκίνησαν οι εκδηλώσεις ενόψεις του δημοψηφίσματος του 2014 για την απόσχιση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ (τρίτος από αριστερά) μαζί με υποστηρικτές της καμπάνιας «Σκωτία, ναι»



Εδιμβούργο 

Με συγκέντρωση υπογραφών, εκδηλώσεις και συναυλίες άρχισαν την Παρασκευή εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, οι κάτοικοι της οποίας θα κληθούν το 2014 να απαντήσουν αν επιθυμούν να αποσχιστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από τρεις αιώνες.

Θέλουμε μια δίκαιη και ευημερούσα Σκοτία, είπε ο πρωθυπουργός Αλεξ Σάλμοντ κηρύσσοντας άτυπα την έναρξη της καμπάνιας «Σκωτία, ναι». Στόχος του είναι να υπογράψουν ένα εκατομμύριο Σκοτσέζοι (επί συνόλου πέντε εκατομμυρίων) ως το 2014. Το κίνημα της ανεξαρτησίας στηρίζουν και προσωπικότητες όπως ο Σον Κόνερι.

Οι Σκωτσέζοι θα ψηφίσουν το 2014 αν θέλουν την ανεξαρτησία της χώρας, η οποία σήμερα απολαμβάνει ευρεία αυτονομία, ελέγχοντας την υγεία, την παιδεία και τις φυλακές - το Λονδίνο ελέγχει όλα τα υπόλοιπα ζητήματα συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας.

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η Σκωτία θα είναι ανεξάρτητη χώρα από το 2016, ανοίγοντας ίσως τον δρόμο και για την Ουαλία. Κεφαλή του κράτους θα παραμείνει πάντως η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η κυβέρνηση Κάμερον - Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι - διαφωνεί με την ανεξαρτησία, υποστηρίζοντας την ενότητα του Βασιλείου. Την ίδια στάση κρατά και το Εργατικό κόμμα. Ωστόσο και τα τρία κόμματα έχουν μικρότερη επιρροή στο σκοτσέζικο Κοινοβούλιο, όπου υπερτερεί το SNP του Σάλμοντ.

Οι ως τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 40% των Σκωτσέζων στηρίζει την ανεξαρτησία, 50% διαφωνεί και ένα 10% παραμένει αναποφάσιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...