ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

0 Νοτιοκορεάτης αγόρασε ένα ολόκληρο εγκαταλελειμμένο χωριό στη Γαλλία

Νοτιοκορεάτης αγόρασε ένα ολόκληρο εγκαταλελειμμένο χωριό στη ΓαλλίαΠρόκειται για έναν εγκαταλελειμμένο οικισμό με 21 κτίρια, ανάμεσα στα οποία τα ερείπια ενός πύργου του 13ου αιώνα

Το χωριό-φάντασμα άλλαξε χέρια προς 520.000 ευρώ, σχεδόν 200.000 ευρώ περισσότερα από την τιμή που ζητούσε ο πωλητής.



Ηταν το χωριό που δεν το ήθελε κανείς: ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός με 21 κτίρια, ανάμεσα στα οποία τα ερείπια ενός πύργου του 13ου αιώνα, ένα εκκλησάκι, μια άδεια πισίνα, χορταριασμένα γήπεδα τένις και ετοιμόρροποι στάβλοι, στη γραφική περιοχή της Λιμουζέν, στην κεντρική Γαλλία.

Αλλά την Δευτέρα, το Κουρμπεφί, 48 χλμ από την πόλη Λιμόζ, βγήκε στο σφυρί για δεύτερη φορά. Το αγόρασε ένας Νοτιοκορεάτης φωτογράφος, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, ονόματι Αχαέ.

Το πιο εντυπωσιακό; Το χωριό-φάντασμα άλλαξε χέρια προς 520.000 ευρώ, σχεδόν 200.000 ευρώ περισσότερα από την τιμή που ζητούσε ο πωλητής. Παρά το ενδιαφέρον που δείχνει ο γαλλικός Τύπος, ο Αχαέ δεν έχει αποκαλύψει τί σκοπεύει να κάνει με το Κουρμπεφί.

Ο Πολ Ζεραρντέν, δικηγόρος της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole, στην οποία κατέληξε το Κουρμπεφί μετά την χρεοκοπία των πρώην ιδιοκτητών του, είπε ότι υπήρχαν άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι, ένας Βέλγος και ένας Ιρλανδός οι οποίοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το χωριό για τηλεοπτικό ριάλιτι. Το Κουρμπεφί βγήκε για πρώτη φορά σε πλειστηριασμό τον Φεβρουάριο, αλλά τότε δεν βρέθηκε ούτε ένας αγοραστής.

Μέχρι τη δεκαετία του 1960 έσφυζε από ζωή. Είχε διακόσιους κατοίκους και σιδηροδρομική σύνδεση με το Παρίσι. Ηταν μάλιστα γνωστό για τα πανηγύρια του, πόλος έλξης για την γύρω περιοχή. Οι κάτοικοι, αγρότες ως επί το πλείστον, άρχισαν να φεύγουν από το Κουρμπεφί την δεκαετία του '70, αναζητώντας δουλειά στις βιομηχανίες.

Στη δεκαετία του '90 έγινε μια προσπάθεια να μετατραπεί το χωριό σε τουριστικό θέρετρο με ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά τα σχέδια αυτά εγκαταλείφθηκαν το 2008 λόγω υψηλού κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...