ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

0 Αγωνιούν οι Γερμανοί επιχειρηματίες μη βγούμε από το ευρώ!


Θέλουν την Ελλάδα αποικία τους!

Αντίθετα με τις απειλές που δημόσια εκτοξεύουν κατά της Ελλάδας η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πιο σκληρά ο υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ αν τολμήσουμε και δεν τηρήσουμε τη θανατηφόρο δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, το γερμανικό οικονομικό και επιχειρηματικό κατεστημένο αγωνιά μήπως φύγουμε από το ευρώ!

Kαι αυτό δεν προέρχεται από κάποια φήμη ή κουβέντα καφενείου. Ξεκάθαρα ειπώθηκε στη συνάντηση των υποτρόφων του Ινστιτούτου του SPD (Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας) που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Αντενάουερ, ενώ ήταν παρών και ο πρέσβης της Γερμανίας. Αυτό που εκφράστηκε από τους ομιλητές ήταν ότι εμείς είμαστε εδώ, θέλουμε να βοηθήσουμε, πρέπει η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη και θα κάνουμε επενδύσεις...Δεν ήταν βέβαια μια… ανθρωπιστική εκστρατεία αλληλεγγύης και βοήθειας, ούτε ξαφνικά μας αγάπησαν… Για τα συμφέροντά τους οι άνθρωποι ήρθαν εδώ, να δουν πώς θα τα διασφαλίσουν καλύτερα και αποδοτικότερα. Ξέρουν τι θησαυρός είναι η Ελλάδα γι' αυτούς και δεν θέλουν να χάσουν αυτό το οικόπεδο. Όμως υπό προϋποθέσεις, που θα τους εξασφαλίζουν περισσότερα κέρδη.

Το ευρώ, όπως τονίζουν έμπειρα οικονομικά στελέχη, είναι για τους γερμανούς επιχειρηματίες ο μανδύας για να κάνουν εδώ τις δουλειές τους…

Θέλουν να μείνουμε στο ευρώ, για να μας χειριστούν όπως θέλουν, όπως τους συμφέρει καλύτερα. Όλα φθηνότερα (εργατικό κόστος, υπηρεσίες κ.ά.), ιδιωτικοποιήσεις για ένα κομμάτι ψωμί, να έχουν την Ελλάδα αποικία τους… Τους εξυπηρετεί η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, γιατί θα τα αγοράσουν όλα όσο όσο… Αυτός είναι ο λόγος που την Πέμπτη το βράδυ ήρθαν να προπαγανδίσουν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μας θέλουν μέσα στην Ευρώπη με… ζουρλομανδύα, όπως έλεγε πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η δημόσια αγωνία που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου του SPD δείχνει ποια είναι η δύναμη της Ελλάδας, που οι πολιτικοί μας, με πρώτο τον Γ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησαν, δεν χρησιμοποίησαν, αντίθετα παραδόθηκαν αμαχητί, υπέγραψαν ό,τι χαρτί τους έδωσαν, δένοντας για δεκαετίες τη χώρα μας και τον λαό μας.

Εκλογική παρέμβαση


Σχολιάζοντας τη συνάντηση αυτή, παράγοντες του δημοκρατικού χώρου, που πληροφορήθηκαν το τι ειπώθηκε, τόνιζαν ότι αποτελεί μια προκλητική επέμβαση στα πολιτικά μας πράγματα με στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, διαρρέοντας με τους υποτρόφους του Ινστιτούτου το μήνυμα ότι εμείς σας θέλουμε μέσα στο ευρώ, επομένως ψηφίστε μνημονιακά κόμματα.

Οι δικοί τους…

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (μόνο οι προσκεκλημένοι μπήκαν, όλοι σχεδόν γερμανοτραφείς) παραβρέθηκαν (καθόλου ανεξήγητα ή… περίεργα) η τέως υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Το Ινστιτούτο του SPD έδινε υποτροφίες και επί χούντας είχε βοηθήσει σημαντικά τους αντιστασιακούς. Το 2004 είχε σταματήσει τη λειτουργία του, τώρα όμως αναβίωσε…
http://logioshermes.blogspot.com/2012/05/blog-post_2930.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...