ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

1 Μπροστά από την TV

Κάθομαι μπροστά από το κουτί.
Είναι σε πλήρη λειτουργία. Τα χρώματα εναλλάσσονται ταχύτατα και οι ήχοι στερεοφωνικοί.


Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία των εκλογών. Θα την κάνει -λέει μια κυρία που κάνει αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια που πλέον έχει αρχίσει να αποκτά πρασινωπές


φτερούγες στα χέρια- ο Πρωθυπουργός ο ίδιος. Μάλλον εννοεί εκείνον που διορίστηκε από κάποιους άλλους που είχαν κάποτε εκλεγεί λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν και πως η κακή διαχείριση φταίει για όλα.

Έπειτα μια άλλη κυρία — πολύ μελαγχολική μου φάνηκε, ή ίσως να έπασχε και από βλεφαρόπτωση η καημένη– μας ενημέρωσε πως τα Κέντρα Υποδοχής μεταναστών θα είναι έτοιμα πριν τις εκλογές. Εγώ θυμάμαι παλιά που κάθε υποψήφιος είχε κωλοπιλάλα να είναι ασφαλτοστρώσει όσους περισσότερους δρόμους μπορούσε πριν τις εκλογές. Τώρα, φαίνεται, αλλάξαν οι συνήθειες.



Στα καπάκια πέφτει σύνδεση με την Αμυγδαλέζα. Ωραιότατη περιοχή – αν εξαιρέσεις τα καμένα και τα αυθαίρετα που ξεφύτρωσαν στη θέση τους. Οι κάτοικοι δε θέλουν να φτιαχτεί εκεί το Πρώτο Κέντρο Υποδοχής. “Θα υποβαθμιστεί η περιοχή μας”, λένε. Τώρα πώς γίνεται κάποιος που είναι φυλακισμένος να αποτελέσει απειλή ή υποβάθμιση για τον οποιονδήποτε, αυτό δεν το έχω καταλάβει. Γιατί ναι, φυλακισμένοι θα είναι οι άνθρωποι. Μην κοιτάτε που στις μέρες μας τη “φυλάκιση” τη λέμε “φιλοξενία”. Για όνομα του θεού, Δημοκρατία έχουμε, πρέπει να εκφραζόμαστε και ανάλογα.


Επίσης, πώς γίνεται μια μερίδα ημεδαπών να διαμαρτύρεται για τη φυσική παρουσία κάποιων αλλοδαπών και να μη διαμαρτύρεται για το ότι μια μερίδα  ανθρώπων φυλακίζεται χωρίς να έχει διαπράξει κανένα απολύτως αδίκημα; Μάλλον θα φταίει το ότι αυτοί οι ημεδαποί ακόμα χωρίζουν τον κόσμο σε “ημεδαπούς” και “αλλοδαπούς”. Σε “δικούς μας” και σε “ξένους”. Καλά εντάξει, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι που επέλεξαν τη μαγευτική περιοχή τους για να χτίσουν τις βίλες τους (στα καμένα, πάντα) είναι μεν ξένοι, αλλά είναι καλύτεροι από μας γιατί είναι συνήθως πιο πλούσιοι. Πλουσιότερος ίσον καλύτερος.


Επιμένει στο ίδιο θέμα το κουτί. Για λίγα δευτερόλεπτα παίζει και έναν χοντρό κύριο με βαμμένο μαλλί. “Δεν είναι αυτή η λύση – Να φύγουνε εντελώς!” . Πραγματικά, η ερμηνεία του είχε πάθος. Αλλά απ’ότι μου είπαν, όσο καλός και να’ναι τώρα στις καθυστερήσεις, μάλλον δεν μπαίνει στη Βουλή. Του πήρε όλη την πελατεία κάποιος που πουλάει περισσότερη μισαλλοδοξία και πιο χοντροκομμένο φασισμό. Ακόμα και στον ναζισμό, η ποιότητα κάνει τη διαφορά.


Πόση ώρα πια θα παίζει αυτό το θέμα; Αν δεν είχαν κόψει τόσα λεφτά απ’τον μισθό του πατέρα μου, θα νόμιζα πως το κρισιμότερο θέμα για την κοινωνία τώρα είναι το μεταναστευτικό. Παναγιά μου, ελπίζω να είναι αλήθεια ότι χρεοκοπήσαμε γιατί αν δεν είναι, τότε τζάμπα πιάσανε μαλάκα τον πατέρα μου.


Όπα, εντάξει, τώρα πέρασαν στην οικονομία. Έχει καλεσμένους από τα δύο μεγάλα κόμματα. Τα ράμφη τους ανοιγοκλείνουν με τεράστια ταχύτητα και τα μάτια τους πλημμυρίζουν από πείνα. Νιώθω πολύ μαλάκας. Νόμιζα πως αυτοί έκαναν όλα αυτά που οδήγησαν το λαό στη φτώχεια. Φαίνεται όμως, τώρα που τους ξανακούω, πως τελικά δε γινόταν αλλιώς, γιατί ήταν -λέει- μονόδρομος. Ευρώπη ή χάος. Μάλλον έχουμε βγει από την Ευρώπη και δεν το μαθα, γιατί εγώ μόνο χάος βλέπω.


Για τη μάχη του Χρυσού στη Χαλκιδική δεν είπαν τίποτα – έτσι κι αλλιώς το παρατσούκλι “νέα Κερατέα” το έδωσαν ήδη στην Αμυγδαλέζα.

Ούτε για την απεργία στη Χαλυβουργία είπαν κάτι. Ε, είναι συνηθισμένο πια να απεργούν εργάτες 5 μήνες συνεχόμενα.


Είπαν όμως για τους ναυτεργάτες. Δολοφονικό για το τουρισμό αυτό που κάνουν. Δηλαδή επειδή αυτοί χάνουν μισθούς, δουλειές και δικαιώματα, εμείς πρέπει να χάσουμε τα καλαμαράκια του κυρ Ανέστη στη Νάξο; (κυρ Ανέστη,αν με διαβάζεις, μια κοπανιστή στο 3) . Ήμαρτον.


Ντάξει, δεν αντέχω να δω άλλο. Μπούκωσα από ενημέρωση. Θα την ανοίξω ξανά του χρόνου να δω αν ο κυρ Ανέστης θα’ναι ακόμα ανοιχτός ή θα έχει βαρέσει κανόνι. Αλλά μ’αυτά που κάνουνε οι ναυτεργάτες, πώς σκατά να δουλέψει ο κυρ-Ανέστης; Κρίμα, και είχα μαζέψει πέντε ολόκληρα ευρά για ξόδεμα…

http://antibarcode.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Ως πολίτης αυτής της χώρας, θέλω να επισημάνω την ευθύνη που έχουν οι ηγεσίες εκείνες του χώρου της Αριστεράς που δεν υλοποίησαν την ενιαία κάθοδο των κομμάτων του χώρου στις εκλογές.
    Δυστυχώς το πολιτικό αυτό λάθος τους είναι αντίστοιχο με εκείνο της αποχής του 1946!
    Τότε η Δεξιά παράταξη επέτυχε να κυριαρχίσει στη πρώτη μετακατοχική βουλή και να θεσμοθετήσει τα ολέθρια για τον λαό μας Ψηφίσματα.
    Τώρα χαρίζουν στους "Νενέκους" της Νέας Τάξης την μετά τις εκλογές συγκυβέρνηση για να συνεχιστεί η καταλήστευση του Ελληνικού Λαού και η μετατροπή των Ελλήνων σε δουλοπάροικους των εξουσιαστών του διεθνούς χρηματοπιστοτικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...