ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

0 Πώς συντηρούμε το δυόσμο

Μην αγοράζετε ξερό δυόσμο από τα σουπερμάρκετ. To άρωμά του δεν συγκρίνεται με αυτό που θα φτιάξετε στο σπίτι.


Δεν χρειάζεται να έχετε κήπο, ακόμη και στο μπαλκόνι, σε μία γλάστρα μπορείτε να έχετε φρέσκο δυόσμο.   Εάν πάλι δεν έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε, αγοράστε τον από τη λαϊκή ή το σούπερμαρκετ.
Διαλέξτε τον να είναι φρέσκος.
 

Αφού τον πλύνετε και τον στραγγίσετε, βγάλτε τα κοτσάνια και βάλτε τον σε βαμβακερή πετσέτα και αφήστε τον 2 – 3 ημέρες για να ξεραθεί ή αφού τον πλύνετε θα τον ξαναμαζέψετε σε ματσάκι, θα τον δέσετε και θα τον κρεμάσετε μέχρι να ξεραθεί.  Πάντα σε σκιερό μέρος.

 

Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμος όταν θα τρίβεται.
Φυλάξτε τον σε καθαρό βαζάκι σε μέρος που να μην έχει υγρασία. 

 

Εκτός από τα φαγητά ο ξερός δυόσμος γίνεται υπέροχο ζεστό ρόφημα, σαν το τσάι.  Κάνει καλό στον πονόλαιμο και πόνο στην κοιλιά.
Υλικά:
1 κούπα νερό
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό μαζί με το δυόσμο.   Αφού το σουρώσουμε ρίχνουμε ζάχαρη ή μέλι.


Επίσης μπορούμε να συντηρήσουμε το δυόσμο σε λάδι.
Γεμίζουμε ένα βαζάκι με δυόσμο και ρίχνουμε λάδι μέχρι να σκεπαστεί ο δυόσμος.  Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και διάφορα πιπέρια μέσα.  Αφού το κλείσετε με το καπάκι, θα το φυλάξετε στο ντουλάπι.
Χρησιμοποιείτε τα φύλλα σε συνταγές με δυόσμο.  Όταν τελειώσουν τα φύλλα, το λάδι θα το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες ή για να μαγειρέψετε.


Πηγή
http://www.tampouloukia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...