ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

1 Φυσικό Μαλακτικό Πλυντηρίου

Και αφού φτιάξατε το φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πρέπει να φτιάξετε και  το συνοδευτικό του, το φυσικό μαλακτικό. Το μαλακτικό μας περιέχει μόνο λευκό ξύδι ή μηλοξύδο, λίγο νεράκι για αραίωση και προαιρετικά μερικές σταγόνες  φυσικού αιθέριου ελαίου. Δύο λόγια για τα λευκό ξύδι, αν και λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητές του. Απολυμαίνει, καθαρίζει και εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές. Δίνει λάμψη στα γυάλινα, ζωντανεύει τα χρώματα και μαλακώνει τα ρούχα. Αφαιρεί τα άλατα, δύσκολες βρωμιές και όταν αντιδρά με σόδα δημιουργεί φυσαλίδες και επιταχύνεται ο καθαρισμός. Ως μαλακτικό το θέλουμε και για ένα επιπλέον λόγο: Να εξαφανίσει τα πιθανά υπολείμματα σόδας που τυχόν έμειναν στις ίνες των ρούχων από το φυσικό μας απορρυπαντικό.

Συνταγή για ένα λίτρο
         Μηλόξυδο ή Λευκό ξύδι 250ml
         Νερό 750ml
         15 σταγόνες Φυσικό Αιθέριο Έλαιο επιλογής
         Περίπου 40ml σε κάθε πλύση

Αυτή είναι μια οικονομική συνταγή που κάνει την δουλειά της. Δοκιμάστε να αυξομειώστε την δόση του ξυδιού αν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αν είστε του αρώματος τότε ρίξτε μερικές σταγόνες από τα παρακάτω αιθέρια: Λεβάντα, Λεμόνι, Πορτοκάλι, Θυμάρι, Γκρέϊπφρουτ, Μέντα, Τριαντάφυλλο, Γιασεμί κλπ. Επειδή τα αιθέρια δεν είναι υδατοδιαλυτά, αν τα βάλετε πρέπει να ανακινείται καλά το μαλακτικό σας πριν από κάθε χρήση. Να αναφέρω τέλος ότι ο συνδυασμός απορρυπαντικού και μαλακτικού που σας προτείνουμε θα αρέσει και στο πλυντήριό σας. Θα φύγουν οι μαυρίλες, θα εξαφανιστούν τα άλατα και η πιθανή δυσοσμία. Αν το κάνετε και ένα ντουζάκι (άδειο-χωρίς ρούχα) με λίγη σόδα στη θήκη της σκόνης και λίγο μηλόξυδο στη θήκη του μαλακτικού σε ένα ζεστό πρόγραμμα, θα ξαναγεννηθεί.  Θα γίνει καινούργιο και θα ζήσει για πολλά χρονάκια ακόμα (και το χρειαζόμαστε!)
 
Tips: Θα πρότεινα, αντί για νερό στην συνταγή να βάλετε ένα δυνατό “τσάι” από το αγαπημένό σας βότανο. Ας πούμε,  ένα δυνατούτσικο έγχυμα λεβάντας. Θα μοσχοβολάει και χωρίς αιθέριο έλαιο.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...