ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

0 Power Balance: Τα βραχιόλια της απάτης!

Aποζημίωση της τάξης των 57 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν να λαμβάνουν εξοργισμένοι καταναλωτές που μήνυσαν την Power Balance, η οποία κατασκευάζει ευρέως διαδεδομένα ενεργειακά βραχιόλια, όπως ανακοίνωσε χθες το ηλεκτρονικό περιοδικό TMZ.

Τα διάσημα βραχιολάκια που εκτόξευσαν τις πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια και φορέθηκαν από αμέτρητους celebrities και αθλητές, κοστίζουν περί τα 30 δολάρια και αποτελούνται από ένα δακτύλιο σιλικόνης πάνω στον οποίον έχει τοποθετηθεί ένα λεπτό ολόγραμμα από πολυεστέρα. Αυτό υποτίθεται ότι «βελτιώνει την φυσική ενέργεια του σώματος» και ενισχύει την ισορροπία, ενώ το σχέδιο του ολογράμματος προέρχεται από τις Ανατολίτικες φιλοσοφίες.
                             
Οι ισχυρισμοί της Καλιφορνέζικης Power Balance είχαν εξαρχής δημιουργήσει αμφιβολίες, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν την συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία της εταιρίας. Τα προβλήματα, όμως, άρχισαν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απογοητευμένοι καταναλωτές κατέθεσαν την πρώτη αγωγή, με τον ισχυρισμό ότι η ενέργεια που περικλείεται μέσα στα συγκεκριμένα βραχιολάκια είναι τόση όση περικλείεται σε ένα κομμάτι λάστιχο.

Οι ιδρυτές της εταιρίας, αδελφοί Josh και Troy Rodarmel, αναγκάστηκαν λίγο καιρό μετά να δημοσιεύσουν δήλωση, με την οποία ουσιαστικά παραδέχονταν ότι τα υποτιθέμενα μαγικά βραχιολάκια δεν είχαν στην πραγματικότητα καμία επιστημονική βάση:

«Στην διαφήμισή μας αναφέρουμε ότι τα βραχιόλια Power Balance βελτιώνουν την δύναμη, την ισορροπία και την ελαστικότητα.
Παραδεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς μας, συνεπώς εμπέσαμε σε παραπλανητική συμπεριφορά, σε παράβαση του άρθρου 52 της Πράξης του 1974 για τις Εμπορικών Πρακτικές.
Αν νιώθετε πως έχετε παραπλανηθεί από την διαφημιστική μας προώθηση, ανεπιφύλακτα επιθυμούμε να απολογηθούμε και να προσφέρουμε πλήρη αποζημίωση.»

Μέχρι να ξεκινήσουν, όμως, οι διαδικασίες τις αποζημίωσης, το δικαστήριο είχε ήδη αποφασίσει: 57 εκατομμύρια δολάρια είναι η ποινή που η Power Balance καλείται να πληρώσει ως αποζημίωση στους καταναλωτές, ποσό που αυτόματα την οδηγεί σε πτώχευση και πιθανότατα στην εξολοκλήρου παύση της κυκλοφορίας των βραχιολιών.

huffingtonpost.com
ppu.org.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...