ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

0 Ταξίδι σε 10 πόλεις μακριά από... τα φώτα της δημοσιότητας

Δέκα πόλεις του κόσμου που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών -σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό LonelyPlanet- αλλά είναι γεμάτες ομορφιές και αξιοθέατα.

Μερικοί προορισμοί σε διάφορες χώρες του κόσμου, μένουν σταθερά μακριά από το… προσκήνιο, παρά τις ομορφιές και τα αξιοθέατά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο λόγος μπορεί να είναι η γεωγραφική τους θέση, η τύχη ή και η κοντινή απόστασή τους από άλλες, πιο «λαμπερές» τοποθεσίες. Ελάτε να «γνωρίσουμε» μαζί δέκα από αυτές…

1. Utrecht, Ολλανδία
Ίσως είναι η γοητεία του Άμστερνταμ που κάνει πολλούς να παραβλέπουν την Ουτρέχτη. Όποιος και αν είναι ο λόγος πάντως, αυτή η χαριτωμένη πόλη, παραδόξως, δεν αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Η παλιά πόλη περικυκλώνεται από ένα μεσαιωνικό κανάλι και μπορείτε να επιβιβαστείτε σε μια βάρκα για να επισκεφθείτε τις πολυσύχναστες, ζωντανές αποβάθρες της που είναι γεμάτες από μποέμ καφέ, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ.


2. Τεργέστη, Ιταλία
Γιατί άραγε αυτή η πόλη στο βορειοανατολικό άκρο της Ιταλίας, βρίσκεται εκτός των τουριστικών και δημοφιλών ιταλικών προορισμών; Πρόκειται για ένα πολιτιστικό χωνευτήρι, ένα λιμάνι σε μια προεξοχή της θάλασσας, σε απόσταση «αναπνοής» από τη Σλοβενία. Ήταν το βασικό λιμάνι της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και διατηρεί της γοητεία του παρελθόντος. Ο Τζέιμς Τοις –που κατοικούσε και εκεί- δεν ξεκίνησε να γράφει τον «Οδυσσέα» του στο Δουβλίνο, αλλά στην Τεργέστη. Είναι μια πόλη γεμάτη από τη μεγαλοπρέπεια των Αψβούργων, βιενέζικα καφέ, εστιατόρια με ευρωπαϊκή κουζίνα και νεοκλασική ομορφιά στο παραλιακό μέτωπό της.

3. Arras, Γαλλία
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Με τις δύο φλαμανδικό-ισπανικές πλατείες της, με τα 155 χαρακτηριστικά σπιτάκια, η γαλλική πόλη Arras αποτελεί μια έκπληξη σε μια συχνά ξεχασμένη γωνιά της βόρειας Γαλλίας. Αξίζει να την επισκεφτείτε για να θαυμάσετε τα αρχιτεκτονικά δείγματα του 17ου και 18ου αιώνα , να ανεβείτε στο κομψό καμπαναριό για τέλεια θέα και να περιπλανηθείτε στις 22 χιλιομέτρων μήκους υπόγειες σήραγγες της πόλης, που χρησιμοποιούνταν από τους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

4. Gujarat, Ινδία
Η βορειοδυτική πολιτεία της Ινδίας, Gujarat, δεν περιλαμβάνεται στους δημοφιλείς προορισμούς των περισσοτέρων ταξιδιωτών, αλλά εάν έχετε το χρόνο να την επισκεφτείτε, αξίζει τον κόπο. Εκτός από τους φιλόξενους κατοίκους, θα απολαύσετε τη μοναδική της γοητεία: το πρώην πορτογαλικό νησί Diu, την πόλη Bhuj, με το επιβλητικό ερειπωμένο ανάκτορο και παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και τις απόκοσμες πεδιάδες αλατιού στο Little Rann, Kutch, με τα φλαμίνγκο και άλλα ζώα.

5. Chóngqìng, Κίνα
Η πόλη Chongqing, συχνά παρακάμπτεται υπέρ της γειτονικής Sichuan, αν και αξίζει περισσότερη προσοχή από τους ταξιδιώτες: βρίσκεται σε μια επιβλητική τοποθεσία με θέα τον ποταμό Yangzi και έχει ενδιαφέρουσα κουζίνα. Το φουτουριστικό τοπίο της σύγχρονης Κίνας, έρχεται σε αντίθεση με τα παλιά σκάφη στις αποβάθρες και έναν «στρατό» από μικροπωλητές και αχθοφόρους που πωλούν και μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους σε «φορεία» από μπαμπού, στους απότομους λόφους της πόλης.
6. Aberdeen, Σκωτία
Η… γρανιτένια πόλη του Aberdeen «φιλοξενεί» ένα μεγαλόπρεπο πανεπιστήμιο, έχει μια μεγάλη αμμώδη παραλία και περιλαμβάνει το γραφικό ψαροχώρι Footdee. Αν βρεθείτε σε αυτή τη λαμπερή αυτή πόλη, μην παραλείψετε να κάνετε ένα ονειρικό ταξίδι με τρένο κατά μήκος της ακτής, για να δείτε το Κάστρο Dunottar, χτισμένο σε έναν εντυπωσιακό βράχο, όπου ο Franco Zefferelli γύρισε τον «Άμλετ».
7. Meknès, Μαρόκο
Όλοι ξέρουν τις πόλεις Marrakesh και Fès, αλλά ποιος αφιερώνει χρόνο για να επισκεφτεί τη λιγότερη γνωστή πόλη Meknès; Μικρότερη από ό, τι οι πιο διάσημες «αδελφές» της, αυτή η αρχαία αυτοκρατορική πόλη, δίνει μια χαμηλών τόνων, χαλαρή αίσθηση και χαρακτηρίζεται από πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά, με τείχη 45 χιλιομέτρων, περίπου 50 παλάτια και πολύ κοντά, τα ρωμαϊκά ερείπια στην περιοχή Volubilis.
8. Ελσίνκι, Φινλανδία
Η μικρή φινλανδική πρωτεύουσα, η βορειότερη πόλη της ηπειρωτικής Ευρώπης, «βλέπει» στα λαμπερά νερά της Βαλτικής και πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατή της, βρίσκονται σε νησιά, όπως το φρούριο του 18ου αιώνα, Suomenlinna. Αυτή η λιτή αλλά όμορφη πρωτεύουσα, διατηρεί τα ένδοξα art nouveau κτήριά της και τα εστιατόρια του 1930, είναι ιδιαίτερα καθαρή, οργανωμένη και φιλόξενη. Κι όταν ο ήλιος λάμπει σχεδόν όλη τη νύχτα -από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο- «ζωντανεύει» ακόμη πιο πολύ.
9. Jerez de la Frontera, Ισπανία
Κάνει κρύο σπάνια και η ατμόσφαιρα είναι γλυκιά σε αυτή την υπέροχη πόλη –εκτός των φώτων της δημοσιότητας- της Ανδαλουσίας, η οποία φημίζεται για την παραγωγή σέρι. Εκεί υπάρχουν πολλές περίτεχνες εκκλησίες, ένα επιβλητικό φρούριο, καθώς και πολλές Bodegas, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιο διάσημα κρασιά της περιοχής. Αυτή είναι και η «καρδιά» του φλαμένκο και ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ισπανία για να παρακολουθήσετε αυθεντικές παραστάσεις αυτού του γεμάτου πάθους χορού.
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
10. Takayama, Ιαπωνία
Οι ντόπιοι συνιστούν ένα ταξίδι στη λιγότερο δημοφιλή «άλλη» πλευρά της κύριας νήσου Honshu, για να νιώσουμε την αίσθηση της παλιάς Ιαπωνίας. Εκεί βρίσκεται η μικρή πόλη Takayama, με τις πρωινές υπαίθριες αγορές, τα ζυθοποιεία σάκε και τα όμορφα ιερά. Πολύ κοντά βρίσκεται και το χωριό Shirakawa-go, που φημίζεται για τις παραδοσιακές ξύλινες αγροικίες του και φύση που μοιάζει με ζωγραφιά.
http://www.clickatlife.gr
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...