ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

0 Τα υπέρ (και τα κατά) του να ταξιδεύει κανείς μόνος

Καλά τα ταξίδια με παρέα ή με τον/την καλό/η σας, αλλά άλλη γοητεία έχει το να ταξιδεύετε μόνοι. Δείτε γιατί κάποιοι επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι και τι τους προσφέρει αυτή η εμπειρία…

Για όσους δεν το έχουν ξανακάνει, ίσως φαντάζει κάπως… τρομακτικό. Για τους μυημένους όμως, τα solo ταξίδια είναι εμπειρίες ζωής. Τι είναι άραγε αυτό που κάνει κάποιον να θέλει να ταξιδέψει μόνος και να ζήσει την εμπειρία ενός ταξιδιού χωρίς τα πλεονεκτήματα της συντροφιάς;
Πολλοί νιώθουν την ανάγκη να απολαύσουν κάθε χαρά που τους προσφέρουν οι αισθήσεις μας, χωρίς να την μοιραστούν με κανέναν και χωρίς την «κουραστική» ασφάλεια ενός συνταξιδιώτη. Θέλουν να ξεφύγουν από τις… τέσσερις γωνίες του κόσμου τους, την τρομακτική άνεση της καθημερινής ρουτίνας και να ζήσουν έστω για λίγο τη ζωή τους όπως δεν την ζουν καθημερινά.
Μάθετε τα υπέρ και τα κατά του να ταξιδεύει κανείς μόνος…


Είμαστε κύριοι του εαυτού μας και των επιθυμιών μας
Όταν ταξιδεύετε μόνοι, εσείς είστε το… αφεντικό! Μπορείτε να περάσετε ολόκληρη την μέρα σας σε μια καφετέρια ή να επισκεφτείτε 5 μεγάλα αξιοθέατα σε μία ημέρα, χωρίς να σας πει κανείς τίποτα και να φάτε ό,τι και όποτε θέλετε. Δε θα αναγκαστείτε να πάτε σε μέρη που δε θέλετε να πάτε και ούτε θα αναγκάσετε άλλους να κάνουν το ίδιο.
Είναι μια εμπειρία απόλυτης ελευθερίας όπου μπορείτε να ικανοποιήσετε κάθε επιθυμία και λαχτάρα σας, χωρίς να συμβιβαστείτε ή να κάνετε εκπτώσεις.
Προσοχή μόνο μήπως η απόλυτη ελευθερία αποδειχθεί τελικά… βαρετή!
Κάνουμε περισσότερες γνωριμίες
Ταξιδεύοντας μόνοι, θα κάνετε αρκετά πιο εύκολα γνωριμίες με άλλους ταξιδιώτες και πολύ πιθανό να κάνετε και φίλους ή να συνταξιδέψετε, καθώς δεν επικεντρώνεστε στη δική σας παρέα, αλλά είστε πιο «ανοιχτοί» στους γύρω σας.

Συνήθως, όσοι ταξιδεύουν μόνοι, έχουν πιο «χαλαρή» νοοτροπία από εκείνους που ταξιδεύουν με παρέα και μάλιστα είναι ευκολότερο να γνωρίσουν ντόπιους και να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Αν πάντως δεν είστε και το πιο κοινωνικό άτομο στη γη, τότε η εμπειρία του να ταξιδεύετε μόνοι, ίσως να μην είναι και τόσο ευχάριστη, ειδικά μάλιστα αν βρίσκεστε στο εξωτερικό και υπάρχει και το «χάσμα» της γλώσσας.

Αποκτάμε αυτοπεποίθηση
Όταν ταξιδεύει κανείς μόνος, δε στηρίζεται σε κάποιον άλλο κι έτσι αναλαμβάνει μόνος του τις ευθύνες τους και γίνεται πιο ικανός απ’ όσο θα περίμενε ίσως. Επίσης, οι solo ταξιδιώτες βρίσκουν τρόπους να είναι πιο αυθεντικοί, να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι και τι θέλουν. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που προέρχεται από την ανάληψη των ευθυνών μας και το σχεδιασμό του προγράμματος μας, είναι μια ισχυρή δύναμη. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση, η αγάπη μας για τον εαυτό μας μεγαλώνει και στη συνέχεια και η διάθεσή μας να προσφέρουμε στους άλλους.
Στην παρέα, τα υπόλοιπα άτομα περιμένουν από εσάς να ενεργήσετε με έναν ορισμένο τρόπο. Όταν ταξιδεύετε μόνοι, μπορείτε να είστε όποιος θέλετε χωρίς κανείς να σας κρίνει.
Με το σακίδιό μας για παρέα, το να ταξιδεύουμε μόνοι, είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορούμε να ζήσουμε. Κάθε απόφασή μας, βασίζεται στη δική μας αίσθηση της αυτοπεποίθησης. Δεν υπάρχει κανείς για να μας δώσει τη συμβουλή του ή να στηριχθούμε σε αυτόν κι έτσι εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και μαθαίνουμε να επιβιώνουμε. Και είναι ακριβώς αυτές οι προκλήσεις που μας κάνουν πιο ισχυρούς.

Πιο εύκολο να κάνουμε προϋπολογισμό
Είστε υποχρεωμένοι να πληρώνετε μόνο για εσάς και να ξοδεύετε τα χρήματά σας όπου και όπως θέλετε. Έτσι, μπορείτε να κάνετε και καλύτερο υπολογισμό των οικονομικών σας.
Βέβαια, το να μη μοιράζεστε τα έξοδα με κάποιον, σε αρκετές περιπτώσεις είναι ασύμφορο.

Γινόμαστε περισσότερο υπεύθυνοι και προσεκτικοί
Όταν ταξιδεύουμε μόνοι, «αναγκαζόμαστε» -για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας- να είμαστε προσεκτικοί. Σε γενικές γραμμές, οι δημόσιοι χώροι είναι πάντα ασφαλέστεροι από τους ιδιωτικούς. Επίσης μαθαίνουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με τους οδηγούς ταξί και να μη γνωστοποιούμε σε άγνωστα άτομα για το που μένουμε.
Και δε θα πρέπει να φοβόμαστε να είμαστε… αγενείς όπου χρειάζεται. Είμαστε «εκπαιδευμένοι» να είμαστε ευγενικοί, το οποίο είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες και όχι μόνο, αλλά το να μιλάμε δυνατά και σταθερά για να δείξουμε ότι έχουμε τον έλεγχο μιας κατάστασης ή συνομιλίας, είναι σημαντικό για την ασφάλειά μας. Τέλος θα πρέπει να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε.

Είναι πιο συναρπαστικό, αλλά και μοναχικό
Θέτοντας το δικό σας ρυθμό στο ταξίδι σας, θα κάνετε μοναδικές ανακαλύψεις και θα ζήσετε στιγμές που δύσκολα θα ζούσατε «τυλιγμένοι» στην ασφάλεια του συντρόφου ή φίλου σας.
…αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: όσοι ταξιδεύουν μόνοι, είναι πολύ πιθανό να νιώσουν στιγμές μοναξιάς, να θέλουν να μοιραστούν τη χαρά, τις αναμνήσεις ή τον προβληματισμό τους με κάποιον και να μη μπορούν.

http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...