ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

0 Ανοίγει η σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Ίμβρου-Τενέδου

Μια επιδίωξη πολλών ετών φαίνεται πως βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησής της. Πρόκειται για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, να ιδρύσει νέα τελωνεία στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, με την μακρόχρονη ελληνική παρουσία.

Η απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης της Τουρκίας, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους ιμβριακούς Συλλόγους οι οποίοι την χαρακτηρίζουν σαν μια εξαιρετική εξέλιξη. Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, σύμφωνα με τους ιμβριακούς συλλόγους, είναι πλέον σημεία εισόδου στην Τουρκία από το εξωτερικό και εξόδου από αυτήν για διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών από και προς το εξωτερικό.


«Αυτό οδηγεί στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των Ιμβρίων και Τενεδίων για την απευθείας αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των Πατρίδων τους με προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, το οποίο έθεταν προς τις Αρχές τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και τα Ιμβριακά Σωματεία με σκοπό τη συγκοινωνιακή διευκόλυνση των Ιμβρίων και Τενεδίων της διασποράς και την ευκολότερη και συχνότερη επάνοδο στη γενέθλια γη τους», τονίζεται.

Οι τελωνειακές Αρχές, που ιδρύονται για πρώτη φορά, θα υπάγονται στη νέα Περιφερειακή Διεύθυνση Τελωνείων και Εμπορικών Ζωνών Δυτικής Προποντίδας, με έδρα τη Ραιδεστό.
Η ίδρυση των τελωνείων στα δύο νησιά, όπου κατοικούν ακόμη ελάχιστοι Έλληνες, αναμένεται να τονώσει την κίνηση από την Αλεξανδρούπολη προς αυτά και ιδιαίτερα προς τη Ίμβρο, που απέχει περίπου 15 μίλα από τη Σαμοθράκη και 40 από την Αλεξανδρούπολη.
Εφ. «Η Γνώμη»
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...