ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

0 Κυπριακοί Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Η αγάπη περνάει από το στομάχι, στην Κύπρο το τιμάνε δεόντως. Ξεροψήστε τους αγαπημένους σας με ένα και δύο και τρεις και τέσσερις και πέντε ... λουκουμάδες από τα χεράκια σας!
Υλικά
7 φλιτζάνια αλεύρι (1/2 χωριάτικο, 1/2 φαρίνα)
1/2 κ.γλ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1-2 πατάτες βρασμένες
χλιαρό νερό
Υλικά για το σιρόπι
6 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
κανέλα, γαρίφαλα και λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε τη μαγιά. Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε. Τις βάζουμε στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με χλιαρό νερό μέχρι να γίνει χυλός. Αφήνουμε το χυλό για μια ώρα περίπου να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Με το ένα μας χέρι παίρνουμε λίγο χυλό και με το άλλο χέρι τον κόβουμε με το κουτάλι της σούπας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Κάθε φορά βάζουμε το κουτάλι στο νερό. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες προσέχοντας να μην ξεροψηθούν πολύ. Στη συνέχεια βουτάμε τους λουκουμάδες στο σιρόπι με μια κουτάλα τρυπητή, τους αφαιρούμε και τους σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

http://www.xaixoui.com
http://sigatakastana.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...