Εκτός ότι αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και καρδιαγγειακών παθήσεων τώρα διαπιστώνεται ότι μπορεί να αυξήσουν και τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές. Πρόκειται για ανασκόπηση ερευνών από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου αναλύθηκαν 11 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 6000 άτομα με καρκίνο του παγκρέατος. Η μελέτη, έδειξε ότι για κάθε μερίδα των 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνει κανείς καθημερινά, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνο το παγκρέατος κατά 19% ενώ όταν η μερίδα είναι 100 γραμμάρια, αυξάνεται κατά 38%. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο καρκίνος του παγκρέατος έχει χαμηλά ποσοστά επιβίωσης.
http://natofao.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου