ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

0 Οι… δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας

Perierga.gr - Το κάστρο TroskyΣτο βορρά της Τσεχίας, σε μια περιοχή που είναι γνωστή σαν «ο παράδεισος της Βοημίας», βρίσκονται τα ερείπια του πιο διάσημου κάστρου της χώρας και ενός από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης.

Το κάστρο Trosky κατασκευάστηκε στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, όταν η χώρα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, εμπλέκονταν συχνά σε διαμάχες μεταξύ αντίπαλων λαών, για την προστασία των κατοίκων των κοντινών χωριών από επιδρομές αλλά και για την εποπτεία της περιοχής.


Στις κορυφές του περίεργου αυτού γεωλογικού σχηματισμού, αποτέλεσμα ηφαιστειακής δράσης, χτίστηκαν δύο πύργοι με διάφορα κτήρια ανάμεσά τους και τρεις γραμμές τειχών τριγύρω τους. Το ύψος του ψηλότερου από τους πύργους είναι 57 μέτρα ενώ ο πιο χαμηλός φτάνει τα 47 μέτρα. Η θέση τους και το ύψος τους, επέτρεπε την πλήρη εποπτεία της κατά τα άλλα επίπεδης περιοχής και ταυτόχρονα τους έκανε σχεδόν απρόσιτους σε οποιαδήποτε επίθεση.
Από τότε η κατοχή του κάστρου πέρασε στα χέρια πολλών από τους ηγέτες της χώρας οι οποίοι συχνά το χρησιμοποιούσαν σαν κατοικία τους και άρχισε να χάνει τη στρατηγική του σημασία.
Καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά το 1648 κατά τη διάρκεια ενός ακόμα πολέμου και εγκαταλείφτηκε στην τύχη του.
Στα μέσα του 19ου αιώνα ξεκίνησαν κάποια έργα για την αποκατάστασή του, τα οποία όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. Κατασκευάστηκε μια σκάλα που οδηγεί στον ψηλότερο από τους δύο πύργους.
Σήμερα βρίσκεται υπό την εποπτεία ενός ινστιτούτου για τη φροντίδα των ιστορικών μνημείων της χώρας και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για την περιοχή.
Perierga.gr - Το κάστρο Trosky
Perierga.gr - Το κάστρο Trosky
Perierga.gr - Το κάστρο Trosky
Perierga.gr - Το κάστρο Trosky
Perierga.gr - Το κάστρο Trosky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...