ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

0 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ακούω τώρα τελευταία πολλές κυβερνητικές φωνές να μιλούν για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να δηλώνουν πως προβληματίζονται για το θάνατό του. Μια ακόμα υποκρισία των πολιτικών μας, μια ακόμα αποποίηση των ευθυνών τους!

Γνωρίζουν πολύ καλά και καλύτερα από τον καθένα μας πιο είναι το πρόβλημα και τίνος είναι η ευθύνη. Και η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο των ιδίων και των πολιτικών τις οποίες επέλεξαν τόσα χρόνια να....
εφαρμόσουν, ώστε το κέντρο να πεθάνει!
Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα? Οι καιροί που ζούμε, τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών μας οδηγούν περισσότερο προς τη δεύτερη εκδοχή.
Πέθανε η οδός Πατησίων, η οδός των νοικοκυραίων, όταν καταλήφθηκε από τους λαθρομετανάστες. Απαξιώθηκαν οι τιμές των ακινήτων της. Πολιτικοί όμως –γνωστοί και από το γάμο τους στο Παρίσι- έκαναν επενδύσεις σ’ αυτή την απαξιωμένη οδό.

Νέκρωσε η Φωκίωνος Νέγρη η οποία κάθε βράδυ έσφυζε από ζωή, γέμιζε από φωνές παιδιών, από επώνυμους κι ανώνυμους νοικοκυραίους κατοίκους της Κυψέλης και των πέριξ περιοχών!
Αφρική καταντήσατε την Πλατεία Βικτωρίας, την πλατεία των στρατηγών και των δημοσιογράφων! Κέντρο παράνομων συναλλαγών πάσης φύσεως και μορφής!


Αγοραίος έρωτας παντού! Πορνείο η Αθήνα στην εκπορνευόμενη καθημερινά ζωή μας!
Κάηκε και ξανακάηκε το κέντρο. Έφυγαν σιγά-σιγά και οι καταστηματάρχες ένας ένας. Θα μείνουν έτσι τα ακίνητα να χάσκουν άδεια και νεκρά ή θα αλλάξουν γρήγορα χέρια? Οπωσδήποτε και θα αλλάξουν! Ποια θα είναι όμως τα χέρια αυτά? Ποιες οφ σορ εταιρείες θα καλύψουν τους επώνυμους νέους ιδιοκτήτες?
Έχουμε και το Δήμαρχό μας – το σκέφτηκε πολύ άραγε ή το σκέφτηκαν άλλοι? – να νομίζει, πως θα κατεβάσει τον κόσμο στο πεδίο του Άρεως με τα νοικιαζόμενα ποδήλατα. Φράγκα να ξοδέψουμε και φράγκα να μαζέψουμε!

Πιστεύω πως το κέντρο θα ξαναγίνει ακριβό, θα ξαναγίνει προσβάσιμο, θα αποκτήσει ξανά ζωή και χρώμα, μόνο όταν μοιραστούν τα χαρτιά της τράπουλας όπως ζητά το «Μεγάλο αφεντικό!».
Ποιος περίμενε η περιοχή του Ψειρή ή το Γκάζι να ανεβάσει τόσο μεγάλες τιμές στα ακίνητα? Ποιοι τα κατέχουν σήμερα? Ποιοι αγόρασαν όταν οι περιοχές αυτές είχαν φτάσει στο μηδέν της αγοραστικής τους αξίας? Μάλλον μόνο όσοι γνώριζαν τις μελλοντικές αλλαγές τους ή όσοι σχεδίαζαν αυτές τις αλλαγές.

Θέλετε, κύριοι να σώσετε το κέντρο της Αθήνας? Θέλετε ο κόσμος να αρχίσει να ξανακατεβαίνει και να του δίνει ζωή? Τρόποι υπάρχουν πολλοί.

Ορίστε μέρες, που τα ακριβά για το βαλάντιό μας μέσα μαζικής μεταφοράς, θα μεταφέρουν τον κόσμο δωρεάν. Τα 2,80 ευρώ που κοστίζει το εισιτήριο, είναι πολύ ακριβό για τη φτωχή μας τσέπη!
Αφήστε τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους τις ίδιες ημέρες χωρίς αντίτιμο εισόδου, ώστε ο λαός να μπορεί να τα επισκεφθεί, να τα γνωρίσει και να τα απολαύσει! Είστε υποχρεωμένοι να ανεβάσετε το μορφωτικό επίπεδο του κόσμου!

Οι αρχαίοι Αθηναίοι το θέατρο το είχαν σχολείο μάθησης και πλήρωναν όσους πήγαιναν σε θεατρικές παραστάσεις. Εμείς το Εθνικό Θέατρο το πληρώνουμε για να δούμε τους κολλητούς και τους φίλους σας! Για να διασχίσουμε δε την Αγίου Κωνσταντίνου πρέπει να έχουμε μαζί μας και αστυνομική φύλαξη!

Γιατί να κατέβουμε στο κέντρο? Να δούμε τι και να πάμε πού? Να απολαύσουμε την τσιμεντένια και χρυσοπληρωμένη τετράγωνη Ομόνοια του Λαλιώτη και των άδειων γλαστρών της Μπακογιάννη και του Αβραμόπουλου ?

Ευχαριστούμε, αλλά δε χρειαζόμαστε ναρκωτικά!
Να περπατήσουμε στην Πλατεία Κοντζιά? Γκρίζα, κρύα και καταθλιπτική! Ευχαριστούμε κι εδώ δε θα πάρουμε! Έχουμε να σεργιανίσουμε τη δική μας πλατεία Κοντζιά, την γκρίζα, κρύα και καταθλιπτική πλατεία της ζωής μας, έτσι όπως μας την καταντήσατε!

Μπερδέψατε τους ρόλους σας, κύριοι! Ο λαός σας εκλέγει για να τον υπηρετείτε κι όχι να σας υπηρετεί! Αλλά φτάνει μέχρι εδώ! Η υπομονή έχει και τα όριά της! Η κοροΪδία πρέπει να πάρει τέλος! Οι παρωπίδες του λαού έπεσαν! Καιρός να πέσουν και οι δικές σας μάσκες!
Πάψτε λοιπόν να κάνετε διαπιστώσεις κι αρχίστε έργα!
Στο χωριό μου έλεγαν πως"οι πορδές δε βάφουν αυγά!"
Δυστυχώς διαπιστώνω, πως όλα τα αυγά των Ελλήνων έχουν ακόμα άσπρο χρώμα, αν κι έχουν ακουστεί πολλές δικές σας πορδές!

Ελεύθερος πολίτης
 http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...