ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

0 Η Ελλάδα που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να αναπτυχθεί, έστω και τώρα...

Έχω βαρεθεί να ακούω το "παραμύθι" ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα "αδύναμη" γιατί δεν μπορεί να παράγει τίποτα, πέρα από ήλιο, θάλασσα και... μουσακά!
  Δεκαετίες ολόκληρες μας έκαναν να πιστεύουμε πως... ο καλός Θεός, τοποθέτησε αυτή τη χώρα στο ομορφότερο σημείο του κόσμου, αλλά ως... αντίτιμο δεν της έδωσε τίποτε άλλο!


  Οι αποκαλύψεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και το παρασκήνιο που για χρόνια μας έκρυβε την αλήθεια, χαρακτηρίζοντας "γραφικό" ή "τρελό" όποιον τολμούσε να μιλήσει για το θέμα, είναι πλέον καταιγιστικές.
  Πέρα όμως από αυτό, το το Σάββατο διαβαζοντας την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ",  διαπίστωσα για ακόμη μια φορά πως η Ελλάδα ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ακόμη και την ύστατη στιγμή να τα καταφέρει- αν δεν την κυβερνούσαν άνθρωποι "μικροί" και "λίγοι", υποταγμένοι στην πλειοψηφία τους σε συμφέροντα (προσωπικά ή άλλα), οι ίδιοι που μας οδήγησαν σήμερα στον πάτο του βαρελιού! Άνθρωποι που ΕΜΕΙΣ τους δίνουμε την "εντολή" να μας κυβερνούν και να μας καταστρέφουν!
  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο οικονομολόγος, λόρδος Νίκολας Στερν, αποκάλυψε πως ο δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας θα μπορούσε να ανοίξει άμεσα, μέσα από έργα εξοικονόμησης ενέργειας- αξιοποιώντας τα "δώρα" που τόσο απλόχερα μας έδωσε η φύση!
  " Στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης μπορούν να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας. Οι επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κτίρια έτσι ώστε να μην καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας θα μπορούσαν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα να τονώσει την αγορά στην Ελλάδα", εξηγεί και διευκρινίζει ότι ο πράσινος δρόμος προς την ανάπτυξη, από μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, όμως θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στην αναστροφή του οικονομικού κλίματος.
  "Δεν είναι όλες οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας το ίδιο: το να κατασκευάσεις ένα νέο δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν εξασφαλίζει τόσο πολλές θέσεις εργασίας, αλλά μπορεί να απελευθερώσει δραστηριότητες οι οποίες αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για τη χώρα", προσθέτει.
  Ο λόρδος Νίκολας Στερν, πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Grantham για την Κλιματική Αλλαγή που εδρεύει στο London School of Economics (LSE), θεωρεί ότι ο Στερν, ο ρόλος της Ελλάδας μέσα σε μία τη νέα ενεργειακή τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς διαθέτει άφθονη ηλιακή ενέργεια.
  " Μπορεί βραχυπρόθεσμα τα έργα ενεργειακής απόδοσης να είναι οι επενδύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη ζήτηση και την ανάπτυξη, όμως εξετάζοντας το θέμα από την ευρωπαϊκή οπτική, πιστεύω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι εξαγωγέας ενέργειας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οπως η Ισπανία έτσι και η Ελλάδα έχει μεγάλες περιοχές όπου μπορεί να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια και οι εξαγωγές μπορούν να είναι μέρος της ιστορίας για την ανάπτυξη", κατέληξε.
  Είναι αυτονόητο πως δεν υποστηρίζω την χωρίς όρους εφαρμογή των παραπάνω, αλλά η απόλυτη άρνησή τους στο όνομα τοπικιστικών αντιδράσεων, μικροκομματικών συμφερόντων και μίας νοοτροπίας "ας αρχίσει η σωτηρία της χώρας από το διπλανό χωριό και όχι το δικό μας" , θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μας βρει όλους αντίθετους! Οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν φέρνουν ψήφους γιατί δεν προσφέρονται για "ρουσφετάκια", ούτε δίνουν "επίδομα" σε όποιον... πηγαίνει στη δουλειά του στην ώρα του (!), όπως γινόταν σε δεκάδες ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια!
  Είναι όμως η μοναδική ίσως ευκαιρία, να φέρουν νέες θέσεις εργασίας και χρήμα, σε μία χώρα που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ανεργία και τη φτώχεια!
Κώστας Χαρδαβέλλας

http://www.pyles.tv/News/Alternative-Proposals/greece_economy.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...