ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

0 WC ψηλά κι αγνάντευε: Η πιο «ανακουφιστική» θέα του κόσμου

Έχουμε ακούσει για αγροτουρισμό, για σκοτεινό τουρισμό, για γαστριμαργικό τουρισμό και για ερωτικό τουρισμό, μέχρι και για διαστημικό τουρισμό, αλλά αυτός της… τουαλέτας, ομολογούμε ότι μας εξέπληξε στο άκουσμά του. Περισσότερο μας εξέπληξαν όμως οι φωτογραφίες που ακολουθούν, για να αποδείξουν ότι τα… περιοδικά που κρατάμε για ώρα ανάγκης στην τουαλέτα μας είναι άχρηστα, όταν το WC που χρησιμοποιούμε μπορεί να έχει τέτοια θέα.
Από τους άγριους πάγους της Ανταρκτικής μέχρι τα φαράγγια του Grand Canyon και τις κορυφές κινεζικών οροσειρών, δείτε παρακάτω τις υπαίθριες τουαλέτες με την πιο «ανακουφιστική» θέα στον κόσμο.


(φωτό: Burt Rosen) Το 1792, το βρετανικό πλοίο του εξερευνητή George Vancouver έπλεε στις ακτές της Βόρειας Αμερικής χαρτογραφώντας τες, όταν ένας από τους αξιωματικούς του πληρώματος, ο Joseph Baker παρατήρησε το εντυπωσιακό βουνό την κορυφή του οποίου βλέπετε στην φωτογραφία. Κάπως έτσι βαφτίστηκε το όρος Baker, πάνω στο οποίο υπάρχουν αυτές οι υπαίθριες τουαλέτες, κοιτάζοντας –αυτό κι αν είναι σημαδιακό- τα μακρινά φώτα της πόλης Vancouver, πέρα από τις απόκρημνες κορυφές.

Αφού τελειώσετε με την χρήση της συγκεκριμένης τουαλέτας, σηκωθείτε και στραφείτε προς το ταπεινό… Grand Canyon. Οι βραχώδεις σχηματισμοί που φτάνουν μέχρι τον ορίζοντα κόβουν την ανάσα, ενώ οι εξερευνητές της συγκεκριμένης περιοχής κάνουν λόγο για αρκετές ακόμη τουαλέτες διάσπαρτες στους λόφους.

Μάλιστα, πολλοί από τους βράχους της περιοχής έχουν αιγυπτιακά ονόματα και κρύβουν ολόκληρες θεωρίες συνομωσίας. Ο «ορεινός» μύθος συνδέει στενά την συγκεκριμένη περιοχή με τους Αρχαίους Αιγύπτιους. Λένε επίσης πως σε σπηλιές μη προσβάσιμες στο ευρύ κοινό έχουν ανακαλυφθεί πολλά πολύτιμα ευρήματα.
(φωτό: Jindrich Capek)

(φωτό: Sourav Basu) 

Σε μια περιοχή έξω από βουδιστικό μοναστήρι της Ινδίας στο Leh της περιοχής Ledakh, οι περαστικοί μπορούν να βρουν τη… νιρβάνα καθώς κάνουν την ανάγκη τους. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, τις δίνει όλες η θέα.

Αυτή η τουαλέτα έχει χαρακτηριστεί ως το «όγδοο θαύμα του κόσμου». Υπερβολή, θα πείτε, αλλά το ίδιο υπερβολικά γενναιόδωρο είναι και το φυσικό τοπίο αυτής της περιοχής στην οποία τοποθετήθηκε το WC. Πρόκειται για νησί της Ανταρκτικής με το όνομα Hovgaard Island, όπου το λευκό και οι πάγοι εντυπωσιάζουν με τους σχηματισμούς τους. Αν… τύχει και βρεθείτε εκεί, πρέπει απλώς να τελειώσετε γρήγορα την «δουλειά» σας, για να μην κρυοπαγήσουν ευαίσθητα σημεία σας.
(φωτό: David Briese)


(φωτό: Carol Hill)

Στα «Ψηλά Τάτρας», τα περίφημα βουνά της Σλοβακίας, έχει τοποθετηθεί η αναμφισβήτητα πιο χαρούμενη υπαίθρια τουαλέτα. Με ζωγραφιές από ζωάκια, λουλούδια και χαμογελαστές φατσούλες να σας κρύβουν όσο την χρησιμοποιείται αλλά και με την θέα προς τις απόκρημνες κορυφές και τους σκιέρ που επιδίδονται απέναντι σε σλάλομ, αποδεικνύεται πως οι Σλοβάκοι έχουν… χιούμορ.


Το διπλανό «καταφύγιο» ανακαλύφθηκε από το συνεργείο του BBC κατά την διάρκεια γυρισμάτων σειράς για τα Ιμαλάια. Όταν ο δημοσιογράφος Michael Palin έφτασε στον ξενώνα Halfway και ζήτησε να χρησιμοποιήσει μια τουαλέτα, αντίκρισε το συγκεκριμένο θέαμα και φρόντισε φυσικά να το μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπορεί η θερμοκρασία που συναντά κανείς εκεί να απέχει πολύ από τα μεσογειακά πρότυπα, αλλά η θέα αξίζει το… κρύο: Μπροστά από την τουαλέτα απλώνεται ένα φαράγγι μήκους 15 χιλιομέτρων και διαθέτει απόκρημνους γκρεμούς 2.000 μέτρων. Μάλιστα, το φαράγγι ονομάζεται Tiger Leaping Gorge γιατί λέγεται πως κάποτε μία τίγρης πέρασε με ένα τεράστιο άλμα το ποτάμι για να αποφύγει έναν κυνηγό.
(φωτό: David McLerran)


(φωτό: David Hammer) 


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα τουαλέτες στον κόσμο έχουν καταγραφεί ως… παρατηρητήρια της άγριας ζωής, καθώς από τα παράθυρά τους μπορεί κανείς να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς εκπροσώπους της άγριας πανίδας. Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί η παρουσία πλησίον… WC των εξής ζώων: Αφρικανικοί ελέφαντες, ιπποπόταμοι και κροκόδειλοι στην Ζάμπια, νεογνά αλεπούς στο Λονδίνο, σπάνιοι πράσινοι παπαγάλοι στην Ινδία, «νότιες» φάλαινες να ζευγαρώνουν στην Νότια Αφρική, μαρμότες στις ΗΠΑ, μαύρα θαλάσσια χελιδόνια στις φωλιές τους σε ύφαλο της Αυστραλίας και κατσίκα να… κοιτάζει επίμονα στην Αυστρία.

http://www.in2life.gr
http://xsefoto.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...