ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

0 Πώς γίνεται και το έμβρυο είναι με το κεφάλι προς τα κάτω;

Κανονικά, μαζεύεται πολύ αίμα στο κεφάλι όταν είμαστε ανεστραμμένοι. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στα έμβρυα;
Το έμβρυο δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στη βαρυτική έλξη όσο βρίσκεται στη μήτρα αφού επιπλέει σε υγρό. Η πυκνότητα του εμβρύου είναι περίπου 1,06, λίγο μεγαλύτερη δηλαδή από το 1,01 περίπου του αμνιακού υγρού. Η διαφορά όμως είναι τόσο ανεπαίσθητη που επί της ουσίας το έμβρυο βρίσκεται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Το αίμα επομένως κυκλοφορεί απρόσκοπτα προς τα πάνω όπως και προς τα κάτω.


Προς το τέλος της εγκυμοσύνης το πρόβλημα οξύνεται κάπως όταν, μόνιμα πια με το κεφάλι προς τα κάτω, το έμβρυο καταλαμβάνει πολύ χώρο εκτοπίζοντας το υγρό που λειτουργεί προστατευτικά έναντι της βαρύτητας.
Σε αντιστάθμισμα, το έμβρυο διευκολύνεται από τον ταχύ καρδιακό ρυθμό του που φτάνει στους 140-160 παλμούς το λεπτό. Αυτός ο ταχύς ρυθμός φροντίζει για την αποτελεσματική άντληση του αίματος προς όλο το σώμα ακόμη και αν το έμβρυο είναι με το κεφάλι προς τα κάτω.

http://www.scienceillustrated.gr/?p=5019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...