ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

0 Matmata η υπόγεια πόλη καταφύγιο!


Η Matmata είναι μια μικρή πόλη  Βερβερίνων στη νότια Τυνησία. Μερικοί από τους ντόπιους κατοίκους Βερβερίνων ζουν στις παραδοσιακές υπόγειες κατοικίες.
Οι κατοικίες αυτές δημιουργήθηκαν από το σκάψιμο ενός μεγάλου κοίλωματος στο έδαφος. Γύρω από την περίμετρο του υπάρχουν τεχνητά σπήλαια που στη συνέχεια έσκαψαν για να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες με μερικά σπίτια να αποτελούνται από πολλέούς λάκκους, που συνδέονται με την τάφρο ως περάσματα.
Οι λόγοι της κατασκευής αυτού του εξαιρετικού μέρους δεν είναι γνωστή, εκτός από μερικές ιστορίες που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά. Η πιο πιθανή λέει ότι τα υπόγεια σπίτια χτίστηκαν κατά την αρχαιότητα, όταν η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έστειλε δύο αιγυπτιακές φυλές να καταλάβουν την περιοχή Matmata με την άδεια να σκοτώσουν κάθε ανθρώπινο ον. Οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να σκάψουν σπηλιές στο έδαφος για να κρύφτούν από τους εισβολείς, αλλά άφησαν τα υπόγεια καταφύγια τους μέσα στη νύχτα για να επιτεθούν στους εισβολείς κάτι που φάνηκε να είναι πολύ αποτελεσματικό .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...