ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

0 Η μυστική διπλωματία Ελλάδας- ΗΠΑ για τα ελληνικά πετρέλαια.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
 Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ
 Ο κύβος ερρίφθη-  κι ας μας το κρύβουν. Τα ελληνικά πετρέλαια και το φυσικό αέριο, τα πήραν ήδη αμερικανικές εταιρείες και το μεγάλο deal  έγινε στην πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον στην Αθήνα.
  Όπως αποκαλύπτουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ και ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ήδη η αμερικανική εταιρεία Julian Ard Co, με έδρα το Τέξας, που ασχολείται με εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων  και κατέχει το 67% της TEXACO, αναζητά τον Έλληνα γεωλόγο που θα γίνει το «δεξί χέρι» του Αμερικανού συντονιστή 150 ειδικών στην ανεύρεση και εξόρυξη πετρελαίου- φυσικού αερίου, στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (από το Κατάκολο μέχρι βόρεια της Κέρκυρας, δηλαδή σε όλο το Ιόνιο) και νότια της Κρήτης, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχει όγκος 2,5 τρις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου!


  Παράλληλα, ένα ειδικά εξοπλισμένο αεροπλάνο, γεωφυσικών ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο  (στην αποκλειστική φωτογραφία από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,), πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ 10 και 15 Απριλίου 2011. Στις 10 Απριλίου το αεροσκάφος βρισκόταν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης - προφανώς για έρευνες στα νότια παράλια προς την πλευρά της Λιβύης και της Αιγύπτου- και αμέσως μετά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


  Για πρώτη φορά σήμερα, αποκαλύπτεται μέσα από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, η μυστική διπλωματία και συνεργασία μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ στον τομέα της εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της χώρας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου- τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση υποτίθεται βρίσκεται στη φάση που «στήνει» τον φορέα που θα δώσει τις πρώτες άδειες για έρευνες στην Ελλάδα και επισήμως δεν γίνεται ακόμα λόγος για ανάθεση της εξόρυξης και εκμετάλλευσής τους.
  Οι παρασκηνιακές συμφωνίες Ελλάδας- ΗΠΑ για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες εξελίσσονται  σε έξι φάσεις, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Απρίλη- Νοέμβρη 2011, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Εδώ, θα σταθώ στις τρεις από αυτές.
ΦΑΣΗ ΤΡΙΤΗ: 25 Ιουνίου 2011
  Στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, δημοσιεύεται μία αγγελία που αναφέρει ότι αμερικανική εταιρεία ερευνών ενδιαφέρεται για πρόσληψη ενός έλληνα γεωλόγου. Ακολουθεί σχετική ανάρτηση στο site του Γραφείου Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

   Η αγγελία συνοδεύεται από έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, τον οποίο μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν συμμετοχή και να πάρουν  πληροφορίες για τις συνεντεύξεις που είναι προγραμματισμένες για την 1η Αυγούστου. Στον τηλεφωνικό αριθμό απαντάει  Έλληνας, συνεργάτης γραφείου εύρεσης προσωπικού για στελέχωση επιχειρήσεων, ο οποίος ενημερώνει τους υποψηφίους ότι η θέση εργασίας αφορά αμερικανική εταιρεία γεωφυσικών ερευνών και ότι την ημέρα των συνεντεύξεων όλοι  ο�� ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωτικό να καταθέσουν μία μελέτη με θέμα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.
ΦΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: 18 Ιουλίου 2011
  Φθάνει στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ  Κλίντον για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Μεταξύ των τεσσάρων στενών συνεργατών της βρίσκεται και ο υπεύθυνος για ενεργειακά θέματα της αμερικανικής κυβέρνησης  κ. Χάρι Νόυμαν, ο οποίος με τη συνεργασία  του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα κάνει επαφές εκτός  πρωτοκόλλου με Έλληνες αρμοδίους του τομέα «ελληνικός ορυκτός πλούτος».

  Όταν αργότερα η Χίλαρι θα επισκεφτεί την Τουρκία, θα ζητήσει επιμόνως την άρση των πιέσεων από την μεριά του Ερντογάν προς την Αλβανία, ώστε να προχωρήσει η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ και να ανοίξει ο δρόμος για την ελεύθερη και χωρίς προσκόμματα διεξαγωγή ερευνών στα Διαπόντια νησιά και την Κέρκυρα.
ΦΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: 1η Αυγούστου 2011

   Σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Καψής» της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται οι συνεντεύξεις  των ελλήνων γεωλόγων που έχουν δηλώσει συμμετοχή για την μία θέση εργασίας σε αμερικανική εταιρεία γεωφυσικών ερευνών. Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και να ολοκληρωθεί στις 21.00 το βράδυ. Τις συνεντεύξεις κάνουν δύο έλληνες, συνεργάτες γραφείου επιλογής στελεχών, οι οποίοι παραλαμβάνουν και τις σχετικές εκθέσεις/ μελέτες με θέμα τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

  Περίπου 30 έλληνες πτυχιούχοι γεωλόγοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των αμερικανών.
Μετά το τέλος της διαδικασίας ενημερώνονται πως οι πέντε καλύτεροι πριν από τα Χριστούγεννα θα κληθούν σε νέα συνέντευξη που θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, από στελέχη της εταιρείας  Julian Ard Co η οποία και ενδιαφέρεται για την πρόσληψη ενός έλληνα γεωλόγου, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον αμερικανό επικεφαλής των προγραμματιζόμενων ερευνών σε περιοχή της Ελλάδας (που όμως δεν κατονομάστηκε).

  Σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ, η αμερικανική Julian Ard Co, με έδρα το Τέξας, που κατέχει το 67% της TEXACO και δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στον τομέα της εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενδιαφέρεται για την περιοχή κυρίως της Δυτικής Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία σκοπεύει να φέρει από τις ΗΠΑ περίπου  150 ειδικούς επιστήμονες και τεχνικούς, οι οποίοι θα ελέγχουν τα στοιχεία των ερευνών και θα κάνουν τον τελικό χάρτη των περιοχών που έχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
 Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία των ελλήνων που πραγματοποίησαν τις συνεντεύξεις των υποψηφίων, αλλά και κάποιες από τις μελέτες που κατέθεσαν οι  ενδιαφερόμενοι για πρόσληψη  γεωλόγοι , οι οποίες περιέχουν στοιχεία για τα σημεία και τον εκτιμώμενο όγκο των υδρογονανθράκων σε πολλές  περιοχές της Ελλάδας.

  Το ερώτημα για όλα αυτά είναι άλλο: ότι θα μας πάρουν τα φιλέτα σε ενεργειακούς πόρους και τουρισμό, είναι αναπόφευκτο. Με ποιους όρους όμως; Και σε ποιες τιμές; Προς το παρόν όλα κινούνται στο σκοτάδι…. Αλλά γι αυτό υπάρχει η δημοσιογραφική έρευνα και το ρεπορτάζ.

http://www.pyles.tv/Apagoreumena/epikaira.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...