ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

0 Τι σημαίνει η ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας τιτανίου στη Σελήνη.

Πρόσφατες φασματικές αναλύσεις, αποκαλύπτουν ότι το έδαφος της Σελήνης περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα τιτάνιο.
  Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρόμπινσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος παρουσίασε σχετική μελέτη σε συνέδριο αστρονομίας, " το τιτάνιο που υπάρχει στη Σελήνη είναι κυρίως στη μορφή του ιλμενίτη, ενός πετρώματος που περιέχει σίδηρο, τιτάνιο και οξυγόνο. Οι μεταλλωρύχοι του μέλλοντος, οι οποίο θα κατοικούν και θα εργάζονται στο φεγγάρι θα μπορούν να διασπούν τον ιλεμνίτη για να απελευθερώνουν αυτά τα στοιχεία".


Tι σημαίνει η ανακάλυψη του σεληνιακού τιτανίου
  Η τιμή του τιτανίου είναι ιδιαιτέρως υψηλή, λόγω του ότι είναι ένα σχετικά σπάνιο μετάλλευμα στο φλοιό της Γης και η περιεκτικότητα του δεν υπερβαίνει το 1%. Παράλληλα χρησιμοποιείται σε πληθώρα εφαρμογών, αφού είναι εξίσου ανθεκτικό με το ατσάλι αλλά έχει το μισό μόνο βάρος και δεν διαβρώνεται.
  Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τιτάνιο στο έδαφος της Σελήνης αγγίζει σε κάποιες περιοχές το 10% σε περιεκτικότητα, ενώ σε άλλες με υψηλότερο υψομέτρο περιορίζεται στο 1%.
  Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως επισημάινουν οι ερευνητές " τα δεδομένα από το Apollo δείχνουν ότι τα σεληνιακά ορυκτά που περιέχουν τιτάνιο είναι πολύ αποτελεσματικά στο να παγιδεύουν σωματίδια του ηλιακού ανέμου, όπως το ήλιο και το υδρογόνο. Τα αέρια αυτά θα αποτελούσαν πολύτιμο πόρο για τους κατοίκους των σεληνιακών αποικιών του μέλλοντος"!
Πώς έφτασαν στην ανακάλυψη.

   Η φασματική υπογραφή του τιτανίου ανιχνεύτηκε σε δεδομένα από μια κάμερα του Αναγνωριστικού Σεληνιακού Δορυφόρου της NASA (LRO), η οποία χαρτογράφησε την επιφάνεια του δορυφόρου μας, σε επτά μήκη κύματος. Παράλληλα οι ερευνητές αξιοποίησαν επίσης δεδομένα για τη σύσταση των σεληνιακών βράχων που είχαν έρθει στη  Γη με την αποστολή Apollo 17 το 1972, καθώς και εικόνες της περιοχής όπου προσσεληνώθηκε η αποστολή από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

http://www.pyles.tv/News/diastima/moon_titanium.aspx
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...