ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

0 Παραγωγή ενέργειας από την ανθρώπινη ανάσα

Θα φορτίζει ηλεκτρικές συσκευές

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison ανέπτυξαν ένα αρκετά πρωτότυπο τρόπο παραγωγής ενέργειας, από μία εξίσου πρωτότυπη πηγή ενέργειας, την ίδια την ανάσα μας.

Όλη την δουελιά κάνει ένα πλαστικό microbelt που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς Σουντόνγκ Wang, Chengliang Sun και Shi Jian. Φτιαγμένο από ένα υλικό γνωστό ως πολυβινυλιδενίου φθορίου (PVDF), η ταινία αυτή παράγει ηλεκτρικό φορτίο όποτε χαμηλής ταχύτητας ροή αέρα περάσει από πάνω της και το κάνει να δονείται, εξαιτίας του πιεζοηλεκτρικού φαινόμενου.
 


Μάλιστα, ο Wang και η ομάδα του κατάφεραν να τροποποιήσουν το σύστημα έτσι ώστε αυτό να είναι ικανό να παράγει αρκετό ρεύμα για να φορτίσει μικρές ηλεκτρονικές συσκευές. Εξηγούν ότι η ροή του αέρα όταν εκπνέουν είναι συνήθως λιγότερη των δύο μέτρων/δευτ., γι αυτό προσπάθησαν να φτιάξουν ένα υλικό αρκετά λεπτό, που θα μπορούσε ακόμα και με μικρές δονήσεις να παραγάγει microwatt ηλεκτρικής ενέργειας, ικανή να τροφοδοτήσει αισθητήρες ή άλλες εμφυτεύσιμες συσκευές.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να βρει εφαρμογή η τεχνολογία αυτή σε διάφορες μικροσυσκευές, όπως βηματοδότες, δεν έχουν μεγάλες ενεργειακές ανάγκες. Ωστόσο ακόμα δεν θα τις δούμε αρκετά σύντομα.

Πηγή: proho.gr
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/240031/paragogi-energeias-apo-tin-anthropini-anasa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...