ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

0 Εκεί που γεννιούνται και πεθαίνουν τα αστέρια!

 Οι εντυπωσιακές και λεπτομερείς εικόνες που κατέγραψε πριν από λίγους μήνες το διαστημικό τηλεσκόπιο Chandra στον αστερισμό της Τρόπιδος, είχαν οδηγήσει τους επιστήμονες στον χαρακτηρισμό "το μαιευτήριο των άστρων".
  Τώρα, η αναλυτική μελέτη των εικόνων αυτών, οδήγησε τους ειδικούς και σε μία ακόμη αποκάλυψη: σε απόσταση 7,5 χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη, το συγκεκριμένο νεφέλωμα δεν είναι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής άστρων του γαλαξία μας., αλλά και ο τόπος θανάτου τους!
  " Εκτός από την μαζική γέννηση άστρων, παρατηρήσαμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη και η αντίστροφη διαδικασία δηλαδή η αυτοκαταστροφή γιγάντιων άστρων, αυτό που είναι γνωστό ως σουπερνόβα".  Η μελέτη του νεφελώματος της Τρόπιδος, αποκάλυψε επίσης ότι Eta Carinae - που βρίσκεται εκεί και θεωρείτο ότι ήταν ένα υπέρλαμπρο άστρο- τελικά είναι ένα μικρό σμήνος άστρων! Ένα σμήνος με δύο άστρα γίγαντες που στα αρχικά στάδια της ζωής τους ήταν 150 φορές μεγαλύτερα από τον Ήλιο αλλά πλέον έχουν χάσει ένα μέρος της μάζας και της λαμπρότητας τους.

http://www.pyles.tv/News/diastima/chandra.aspx
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...