ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

0 ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ” ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ

Αυτά που βλέπετε ναι, είναι εκκλησιες
 Αντιφωνητής 1-9-2011
500 κατεστραμμένες εκκλησίες στην Κύπρο
Σε ανταπόκριση του κουρδικού Πρακτορείου ειδήσεων Φιράτ (26-8-2011) γίνεται αναφορά στην συστηματική προσπάθεια των Τούρκων εισβολέων να εξαλείψουν τά χριστιανικά μνημεία της κατεχόμενης Κύπρου. Αφορμή η σχετική αναφορά του ΟΑΣΕ με τίτλο ¨Εξαφάνιση πολιτιστικής παρουσίας και παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Β. Κύπρο¨, όπου γίνεται λόγος για ¨πογκρόμ¨ κατά των Χριστιανών και αναφέρεται πως 28 εκκλησίες μετατράπηκαν σε στρατώνες.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ
Για πρώτη φορά το 2010 σε γράμμα που έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στον Πάπα είχε υποστηρίξει πως οι Τούρκοι ασκούνε χριστιανική εθνοκάθαρση. Ο Αρχιεπίσκοπος στο γράμμα του έγραφε πως χριστιανοί που έχουν μείνει στον Τουρκικό τομέα αποβάλλονται δια της βίας από τα εδάφη τους και εγκαθίστανται στα μέρη τους Τούρκοι της Ανατολίας. Στο γράμμα του τόνιζε τα εξής στοιχεία:
«Οι Τούρκοι στην περιοχή που κατέλαβαν δια των όπλων, ασκούνε εθνοκάθαρση. Οι Τούρκοι προσπαθούνε να αλλάξουν τον εθνικό χαρακτήρα του νησιού. Πολιτιστικές μας αξίες λεηλατούνται, εκκλησίες καταστρέφονται, και ιστορικά μνημεία που ήταν μέσα σε αυτές κλέβονται και πωλούνται φτηνά στην μαύρη αγορά. Πρέπει να γίνει κάτι για να σταματήσει αυτό το πογκρόμ που με άμεσους και έμμεσους τρόπους άρχισε η Τουρκία που θέλει να εισέλθει και στην ΕΕ».
Χριστιανοί ιστορικοί και ανεξάρτητοι ερευνητές τονίζουν πως στον Ελληνικό τομέα επισκευάζονται 17 τζαμιά και προβαίνουν σε προειδοποιήσεις ανάλογες του αρχιεπισκόπου. Ο Αμερικανός ιστορικός Τζερόμ Μπαουερς παρέχει πληροφορίες για τα χριστιανικά μνημεία που κλάπηκαν και πουλήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ ο ιστορικός Γουίλλιαμ Μάλλινσον στο βιβλίο του ¨Το τουρκικό παράδειγμα στην Κύπρο¨ χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στην Κύπρο ως εθνοκάθαρση¨.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΟΑΣΕ) δικαίωσε τις προειδοποίησεις των χριστιανών θρησκευτικών ηγετών και ιστορικών. Μετά από έρευνα που έκανε συγκέντρωσε τα αποτελέσματα σε αναφορά με τίτλο ¨Εξαφάνιση πολιτιστικής παρουσίας και παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Β. Κύπρο¨, στην οποία αναφέρεται πως η χριστιανική κληρονομιά στον τουρκικό τομέα της Κύπρου κοντεύει να εξαφανιστεί. Στην αναφορά περιέχονται τα εξής εντυπωσιακά στοιχεία:
- Από την έναρξη της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο το 1974 μέχρι σήμερα 500 περίπου εκκλησίες καταστράφηκαν. Κάποιες κατεδαφίστηκαν εντελώς, ενώ άλλες αχρηστεύθηκαν.
- Ιστορικά μνημεία που βρισκόταν μέσα στις εκκλησίες καταστράφηκαν. 15.000 εικόνες και τοιχογραφίες καταστράφηκαν, ενώ πολλές πουλήθηκαν φτηνά στη μαύρη αγορά.
- 77 εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά, ενώ 28 μετατράπηκαν από τον τουρκικό Στρατό σε στρατιωτικά νοσοκομεία.
Βεβαίως δεν περιμέναμε από κανέναν ΟΑΣΕ να μας πει τι σημαίνει τουρκική Κατοχή. Σημειώνουμε όμως την επισημοποίηση των διαπιστώσεων για τους βανδαλισμούς και την προβολή της είδησης από το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ας μην ξεχνάμε ότι στον ίδιον οργανισμό κάθε χρόνο οι τούρκικες οργανώσεις Θράκης μυξοκλαίγονται για κάποιο σύνθημα που (από τους ίδιους) γράφτηκε σε αυλότοιχο τζαμιού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...