ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

0 Ενας «Τοξοτης» χαρισε στον Γαλαξια μας τις σπειρες του

Ο Τοξότης, ένας γειτονικός γαλαξίας που ανήκει στην κατηγορία των γαλαξιών-νάνων, κινείται με ταχύτητα προς το δικό μας γαλαξία και θα συγκρουστεί και πάλι μαζί του - σε δέκα εκατ. χρόνια. Είναι η τρίτη φορά που ο Τοξότης θα συγκρουστεί με τον Γαλαξία μας, και οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι οι εντυπωσιακές σπείρες του γαλαξία μας είναι προϊόν αυτών των συγκρούσεων. Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν μέσω προσομοιώσεων να ανασυνθέσουν και να «δουν» με μεγάλη λεπτομέρεια το εντυπωσιακό κοσμικό συμβάν.

Οι συγκρούσεις
Ο Τοξότης είναι ένας γαλαξίας με περίπου δέκα χιλιάδες φορές μικρότερη μάζα από τον δικό μας Γαλαξία. Πριν από περίπου δύο δισ. έτη ο Τοξότης συγκρούστηκε με τον γαλαξία μας και αμέσως μετά την σύγκρουση πήγε και «εγκαταστάθηκε» στα βόρεια γαλακτικά μας σύνορα. Πριν από περίπου ένα δισ. έτη ο Τοξότης αποφάσισε να επανέλθει και συγκρούστηκε εκ νέου με τον Γαλαξία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι εντυπωσιακές σπείρες του Γαλαξία είναι προϊόντα αυτών των δύο συγκρούσεων. Από τις παρατηρήσεις και τη μελέτη της κίνησης του Τοξότη έχει υπολογισθεί ότι ο γαλαξίας βρίσκεται και πάλι σε διαδικασία σύγκρουσης η οποία αναμένεται να συμβεί σε περίπου δέκα εκατομμύρια έτη.

Γαλαξιακή εξέλιξη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ δημιούργησαν την πιο λεπτομερή και μεγαλύτερης ακρίβειας προσομοίωση των συγκρούσεων του Τοξότη με τον Γαλαξία και των φαινομένων - αποτελεσμάτων που προκαλούνται από αυτές. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια εντυπωσιακή εργασία η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά τόσο καθαρά και με τόση λεπτομέρεια τις γαλαξιακές συγκρούσεις.

«Η εργασία μας θα διευρύνει τις γνώσεις μας γύρω από την εξέλιξη των γαλαξιών αφού οι συγκρούσεις γειτονικών γαλαξιών είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο Σύμπαν. Πολλοί σπειροειδείς γαλαξίες είναι πιθανό να έχουν δημιουργηθεί μέσα από αυτή την διαδικασία» υποστηρίζει ο Κρις Παρσέλ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

http://www.apocalypsejohn.com/2011/09/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...