ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

0 Ένα εκατομμύριο χήνες του χιονιού στον ουρανό

Οι χήνες του χιονιού είναι μεταναστευτικά πτηνά, που ζουν στην Γροιλανδία, στον Καναδά, στην Αλάσκα και σε περιοχές της Σιβηρίας. Το χειμώνα μεταναστεύουν σε θερμότερες περιοχές της Βόρειας  και Κεντρικής Αμερικής.
Μεγάλα σμήνη από χήνες του χιονιού πετούν πολύ ψηλά, διανύοντας αποστάσεις 3.000 μιλίων. Κατά την διάρκεια τωνμακρινών ταξιδιών τους κάνουν ενδιάμεσες στάσεις για να ξεκουραστούν, σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Μια τέτοια περιοχή είναι το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Squaw Creek, στο Καναδά. Σε μια έκταση 7.350 στρεμμάτων βρίσκουν καταφύγιο αποδημητικά πουλιά, όπως οι χήνες του χιονιού και άλλα άγρια ζώα. Εδώ ξεκουράζονται από τα κουραστικά μεταναστευτικά ταξίδια τους, τρέφονται, αναπαράγονται.
Φωτογραφία  extremeinstability
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα παρακολουθήσετε μια τέτοια στάση των πτηνών, στο πάρκο του Καναδά Squaw Creek, κατά τη διάρκεια τουμεταναστευτικού ταξιδιού τους την άνοιξη που μας πέρασε.
 Πάνω από 1,3 εκατομμύριο χήνες έχουν συγκεντρωθεί, πλημμυρίζοντας τον ουρανό.
Κάποιες στιγμές ο ουρανός μοιάζει σαν να χιονίζει!
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που μπορεί να δει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...