ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

0 Σιέρα Λεόνε | To «Ξυπόλητο Κολλέγιο» αναπτύσσει την ηλιακή ενέργεια


Δώδεκα γυναίκες από χωριά της Σιέρα Λεόνε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την εισαγωγή ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια σε αγροτικές κοινότητες της αφρικανικής χώρας.
Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας καθώς η ύπαιθρος στη Σιέρα Λεόνε δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο ηλεκτρισμού της χώρας. Οι γυναίκες εκπαιδεύτηκαν στοBarefoot College (Ξυπόλητο Κολλέγιο) του Ρατζαστάν της Δυτικής Ινδίας.

Τώρα βρίσκονται πίσω στη χώρα τους για να συναρμολογήσουν 1500 οικιακές ηλιακές μονάδες στις εγκαταστάσεις του νεου Ξυπόλητου Κολλεγίου που θα εγκαινιαστεί σύντομα εκεί.
Πρόκειται για γυναίκες αγράμματες που ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες και ταξίδεψαν στην Ινδία για να μάθουν να “δημιουργούν ηλεκτρισμό από τον ήλιο”.

Το Ξυπόλητο Κολλέγιο της Σιέρα Λεόνε είναι το πρώτο του είδους του στην Αφρική. Σύντομα θα δεχθεί τους πρώτους 50 φοιτητές του και παρότι η κυβέρνηση της χώρας έχει επενδύσει 820.000 δολάρια στο έργο, οι γυναίκες ελπίζουν να το διοικήσουν αυτόνομα.

Τον ηλιακό εξοπλισμό και τα υλικά για τη δημιουργία του Κολλεγίου προμήθευσε το Barefoot College της Ινδίας.
Η ηλιακή ενέργεια έχει εξοικονομήσει στο χωριό που στεγάζεται το Κολλέγιο 1000 δολάρια σε κεριά και κηροζίνη. Ωστόσο, ο εξοπλισμός κοστίζει ακριβά για τα νοικοκυριά ($500-$800).

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον ΜΚΟ Safer Future Youth Development Project, που αναπτύσσει προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και από την κυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με αναφορά της Παγκόσμιας Τράπεζας η ανάπτυξη του δικτύου ηλεκτρισμού και η εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...