ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

0 Ήρθαν τα αφεντικά! Όλοι προσοχή!!!

Οι επικεφαλής της τρόικας καταφθάνουν στην Αθήνα για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ενόψει της 6ης δόσης και θα περάσουν από «κόσκινο» τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.
Και οι διαπραγματεύσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας αναμένεται να είναι σκληρές, καθώς η Ελλάδα κινδυνεύει να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011, σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο κοντά στους επιθεωρητές που επικαλείται στο πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος «υπάρχει ένας κίνδυνος αναφορικά με τους στόχους, για τον οποίον οι Έλληνες λένε ότι οφείλεται στην ύφεση. Έχουμε κάποιες αμφιβολίες αν αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ύφεση»...

«Το να μην επιτευχθούν οι στόχοι θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις. Δεν θα είναι εύκολα την επόμενη εβδομάδα» είπε ο ίδιος αξιωματούχος.
Ευ. Βενιζέλος: Θα συζητήσουμε με την τρόικα
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή ότι «η κατάσταση της χώρας είναι πάρα πολύ δύσκολη» και ότι «η ύφεση θα κινηθεί πάνω από 4,5%». Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι προσπάθειες και εκτίμησε ότι ακόμη και αν δεν υπάρξει το 2012 θετικό πρόσημο, με την πιστή εφαρμογή των μέτρων θα έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα που είναι και το πραγματικό μέγεθος για την ελληνική οικονομία.
«Θα συζητήσουμε, είπαμε με την τρόικα το μακροοικονομικό πλαίσιο και τις δημοσιονομικές επιδόσεις μέσα στο υπάρχον, τώρα τέσσερις μήνες πριν τη λήξη του οικονομικού έτους, μακροοικονομικό πλαίσιο. Αλλά έχουμε μπροστά μας τέσσερις μήνες, που είναι πάντα οι καλύτεροι και δυναμικότεροι μήνες για κάθε οικονομία και για κάθε προϋπολογισμό» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Νέα τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος
Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των υπουργών, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Ζανιάς), για το θέμα των εγγυήσεων που ζητεί η Φινλανδία, προκειμένου να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σχήμα προς τη χώρα μας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Στο πλαίσιο, εξάλλου, της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απέστειλε επίσημη διερευνητική επιστολή σε περίπου 60 υπουργούς Οικονομικών, αλλά και σε ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων (π.χ. τράπεζες). Στόχος είναι να αξιολογηθεί η διεθνής συμμετοχή στα ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το σχέδιο ανταλλαγής των κρατικών τίτλων, το οποίο περιλαμβάνεται στο δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο προς τη χώρα. Στην επιστολή σημειώνεται ότι θα πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον το 90% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων ωρίμανσης 2014 ή 2020, για να προχωρήσει το σχέδιο.

http://www.tsantiri.gr/politiki/irthan-ta-afentika-oli-prosochi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...