ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

0 Της μέρας τα καμώματα, έρχονται στα όνειρά μας;

Μία νεά μελέτη για την σημασία των ονείρων, δημοσίευσε η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς»,  αναφέροντας ότι μερικά γεγονότα της καθημερινότητάς μας μπορούν να ενσωματωθούν στα όνειρα μας.
  Αυτό γίνεται με δύο τρόπους:
 Ο πρώτος είναι το "υπολειμματικό στάδιο της ημέρας". Σε αυτό, τα γεγονότα της ημέρας που μας προκαλούν έντονα συναισθήματα βρίσκουν τον τρόπο να "περάσουν" το βράδυ στα όνειρά μας.
 Ο δεύτερος είναι το ακόμα πιο μυστηριώδες "στάδιο των λανθανόντων ονείρων", το οποίο είθισται να έπεται του υπολειμματικού. Σε αυτό, τα συναισθηματικά φορτισμένα γεγονότα αργούν να εμφανιστούν στα όνειρά μας - συχνά χρειάζεται να περάσει μία εβδομάδα μέχρι να τα ονειρευτούμε!


  Αυτή η "λανθάνουσα" κατάσταση έχει αρχίσει να καταγράφεται σε μελέτες που χρονολογούνται από την δεκαετία του 1980. Οι περισσότερες από αυτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα όσα μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν με κάποιο τρόπο να περνούν στα όνειρά μας. Αυτό όμως δεν συμβαίνει το ίδιο βράδυ αλλά μπορεί κάλλιστα να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...