ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

0 4 λόγοι να αγαπήσεις τη Σίκινο



Χώρα
Η Σίκινος είναι μία τέλεια μίξη από στενά σοκάκια, πέτρινα αρχοντικά, παραδοσιακούς ανεμόμυλους και κάτασπρα σπιτάκια. Πολλά είναι τα μέρη που αξίζει να κάνει και να δει κανείς στο νησί, όμως υπάρχουν 4 πράγματα που φωνάζουν «Σίκινος» από μακριά.


Το ατμοσφαιρικό Κάστρο της Μία εκτυφλωτικά λευκή πόλη που λάμπει στον ήλιο. Η χώρα της Σίκινου αποτελείται από δύο συνοικισμούς: το Κάστρο που είναι ο παλιότερος και λέγεται και Σίκινος, και το Χωριό που είναι δημιούργημα των νεότερων χρόνων. Στην καρδιά του Κάστρου, επάνω στην κεντρική πλατεία, βρίσκεται η εκκλησία Παναγιά η Παντάνασσα με το περίτεχνο επιχρυσωμένο τέμπλο και την εικόνα της Παναγίας που ευωδιάζει μελισσόκερο. Γύρω της και παντού στη πόλη, ανάμεσα στα παραδοσιακά λιθόκτιστα και τα φρεσκοασβεστωμένα σπίτια, απλώνονται τα στενά σοκάκια που είναι ιδανικά για μεγάλους αργούς περιπάτους. Πιο πάνω δεσπόζουν οι τρεις ανεμόμυλοι και ακόμα ψηλότερα το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής με τα ψηλά του τείχη που το έκαναν τέλειο καταφύγιο των κατοίκων της περιοχής την εποχή των πειρατών.
Αλοπρόνοια

Η φημισμένη Αλοπρόνοια

Η γοητευτική πόλη και λιμάνι του νησιού με το όνομα Αλοπρόνοια είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες στην Σίκινο. Παραταύτα όμως, έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό αέρα που τη διακρίνει και δεν έχει γίνει άλλος ένας φασόν τουριστικός προορισμός. Ακριβώς μπροστά στην πόλη, βρίσκεται μια πολύ συμπαθητική παραλία με το ίδιο όνομα. Δεν είναι ποτέ γεμάτη από κόσμο και ακόμα και κατά τη διάρκεια της high season μπορεί κανείς να βρει εύκολα ένα μέρος να απλώσει την πετσέτα του. Μετά το μπάνιο μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα μαγαζιά της πόλης και να απολαύσετε τη θέα της γαλάζιας θάλασσας μέχρι τη δύση του ηλίου. Με λίγα λόγια, το μέρος είναι ό,τι πρέπει για χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε απόλυτα.
Κάστρο

Η απόκοσμη Μονή της Επισκοπής

Ένα παράθυρο με θέα το παρελθόν του νησιού. Πρόκειται για το παλιό ρωμαϊκό μαυσωλείο του 3ου αιώνα π.Χ. που μετατράπηκε τον 17ο αιώνα στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ακόμα παλαιότερα και από τους Ρωμαίους, ο χώρος ήταν ο ναός του Πύθιου Απόλλωνα. Το καμπαναριό με τις τρεις καμάρες, ο τρούλος και η κόχη του ιερού συνθέτουν ένα άκρως ιδιότυπο κτίριο. Από εκεί η θέα είναι μοναδική, ειδικά αν σκαρφαλώσετε λιγάκι παραπάνω προς τη βόρεια πλευρά της μονής, μέχρι το μικρό εκκλησάκι στην κορυφή.

Λιμάνι, Αλοπρόνοια

Κάστρο

Το μοναδικό θυμαρίσιο μέλι της

Για τους λιχούδηδες και γλυκατζήδες επισκέπτες του νησιού το απόλυτο must είναι το φημισμένο σε όλη την Ελλάδα θυμαρίσιο μέλι που παράγεται στο νησί. Στον συνεταιρισμό Υψέλι, με σήμα το αρχαίο νόμισμα της Σίκινου υπάγονται 18 παραγωγοί μελιού. Αν και δεν υπάρχει κεντρικό σημείο πώλησης, το μέλι του συνεταιρισμού μπορείτε να το βρείτε σχεδόν σε όλα τα καταστήματα του νησιού. Εκτός από το μέλι μόνο του, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό. Τα παστέλια και οι λουκουμάδες της Σίκινου μένουν αξέχαστα σε κάθε επισκέπτη.

Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Photos: credit visualphotos.com
http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...