ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

0 Τέσσερις πόλεις της Αυστραλίας μέσα στις 10 καλύτερες του κόσμου!!!

 aystraliaTον τίτλο της καλύτερης πόλης του κόσμου επανέκτησε η Μελβούρνη, σύμφωνα με έρευνα του Economist Intelligence Unit.

 Η έρευνα με τίτλο Global Liveable Survey έβαλε στο μικροσκόπιό της συνολικά 140 πόλεις στον κόσμο και πρώτη, όσον αφορά στο επίπεδο ζωής, αναδείχθηκε η Μελβούρνη, κάνοντας την έκπληξη, αφού πήρε τα «πρωτεία» από το Βανκούβερ του Καναδά.
Το Economist Intelligence Unit ερεύνησε την πολιτική σταθερότητα, το ποσοστό εγκληματικότητας, το σύστημα υγείας, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την παιδεία αλλά και την πολυπολιτισμικότητα κάθε πόλης.

Μάλιστα, αυτό που παρατηρεί κανείς με μία πρώτη ματιά είναι πως η Αυστραλία έχει τέσσερις πόλεις μέσα στην πρώτη δεκάδα και ο Καναδάς τρεις.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς είναι κατά σειρά οι εξής:

1) Μελβούρνη
2) Βιέννη
3) Βανκούβερ
4) Τορόντο
5) Κάλγκαρι
6) Σίδνεϊ
7) Ελσίνκι
8) Πέρθη
9) Αδελαΐδα και
10) Όκλαντ

«Για πρώτη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία η Μελβούρνη έρχεται στην πρώτη θέση. Και αυτό σε μια περίοδο που η αξία του δολαρίου Αυστραλίας βρίσκεται στα ύψη και εμποδίζει τον αυστραλιανό τουρισμό» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ρόμπερτ Ντόιλ.
Σε ερώτηση αν ο δήμος πανηγυρίσει την «πρωτιά», ο κ. Ντόιλ απάντησε με χιουμοριστική αυτοπεποίθηση: «Όχι βέβαια. Εμείς το ξέραμε από πριν ότι η πόλη μας είναι η καλύτερη στον κόσμο». (Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...