ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

0 Η μάχη του κρασιού

Perierga.gr - Η μάχη του κρασιούΚάθε χρόνο στη μικρή πόλη του Haro στην Ισπανία διεξάγεται μία ιδιότυπη μάχη, η «Μάχη του κρασιού», όπου οι συμμετέχοντες πετούν κόκκινο κρασί ο ένας στον άλλο.
Η «μάχη» είναι μέρος του τοπικού φεστιβάλ κρασιού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της πόλης San Pedro. Ο εορτασμός ξεκινά με μια πορεία 7 χιλιομέτρων από τα αμπέλια στο μικρό εκκλησάκι του San Felices στο κέντρο της πόλης όπου τελέιται Θεία Λειτουργία. Οι συμμετέχοντες φορούν άσπρα μπλουζάκια και κόκκινα μαντήλια.



Μετά το τέλος της Λειτουργίας ξεκινά ο «πόλεμος». Οι άνθρωποι πετούν κόκκινο κρασί ο ένα στον άλλο χρησιμοποιώντας μπουκάλια, σακούλες, νεροπίστολα ή άλλα αυτοσχέδια «όπλα». Με το τέλος της μάχης όλη η περιοχή μοιάζει με ένα απέραντο οινοποιείο, με τη μυρωδιά του κρασιού να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50.000 λίτρα κρασιού χρησιμοποιούνται στη μάχη του κρασιού, η ιστορία της οποίας φτάνει πίσω στο μακρινό 1906.
Perierga.gr - Η μάχη του κρασιού
Perierga.gr - Η μάχη του κρασιού

Perierga.gr - Η μάχη του κρασιού

http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...